Rizeli Mucit Bunu da Yaptı !

Rizeli Mucit Bunu da Yaptı !
Rize’de ilginç yapıları ve buluşları ile dikkat çeken Bilal Atasoy ilginç yaşantısı ile reklam filmlerine konu oldu.

Rize’nin Güneysu İlçesi Güneli Köyü’nde yalnız yaşayan Bilal Atasoy ilk kez yaptığı rüzgarda dönen ev ile isminden söz ettirmişti. Atasoy daha sonra bir kayayı oyarak içinde ev yaptı, yetmedi çelik halatlar yardımı ile yamaca tutturulmuş 12 metre uzunluğunda yerden 20 metre yükseklikte bir ev yaptı. Rüzgar panelleri yerleştirdiği çardağı döner hale getirdi. Yaşadığı evin her yerinde birbirinden ilginç buluşlar yer alan Atasoy bu ilginç yaşantısı ve buluşları ile bir süre önce yabancı üniversitelerde araştırma konusu olmuştu. Mucit Rizeli şimdi renkli kişiliği ile reklam filmlerine konu oldu. Atasoy Ziraat Bankası’nın son reklam filminde oynadı. Filmde Atasoy kadar buluşları da konu edildi.

bilal-atasoy-rize-1.jpg

Atasoy son olarak yaşadığı ilginç evi adeta bir meteorolojik ölçüm istasyonuna çevirdi. Sürekli dönen ve ilginç sesler çıkartan cihazlar dönüş hızı ve çıkarttıkları seslere göre havanın sertliğini, rüzgarın yönünü ve yaklaşan yağmuru haber veriyor.

bilal-atasoy-rize-2.jpg

Sorularımızı yanıtlayan 84 yaşındaki Bilal Atasoy, “Reklam filmi için geldiler. 3-4 gün onlarla çalıştık. Reklam filmi televizyonlarda oynuyormuş. Ben henüz izlemedim. Öyle bir havaydı geldi geçti” dedi.

Atasoy şimdi rabbimizin ismini söyleyecek bir cihaz tasarladığını belirterek, “Rüzgar estikçe cihaz dönerek yaradanımızın ismini söyleyen ses çıkartacak. Onun üzerinde çalışıyorum” dedi.

bilal-atasoy-rize-3.jpg