Rizeli Muhtardan Örnek Çalışma

Rizeli Muhtardan Örnek Çalışma
Rize’de Emineddin Mahallesi Muhtarlığı, kitapların ihtiyaç sahipleri arasında paylaşımını sağlamak için Kurtuluş İlköğretim Okulu önünde kitap kumbarası yerleştirdi.

Rize’nin Emineddin Mahallesi Muhtarı Ahmet Oflu örnek bir çalışmaya imza attı.

Daha önce mahallenin isminin Eminettin değil "Emineddin" olduğu yönünde broşür dağıtarak mahallelinin bilgilenmesi çalışması ve Mardin ili Emineddin Mahallesi ile kardeş mahalle çalışmasına imza atan Muhtar Oflu, okunmuş kitapların paylaşımını sağlamak, ders kitaplarının ihtiyaç sahiplerine devredilmesini sağlamak, oyuncak paylaşımını sağlamak ve tükenmiş pillerin geri dönüşümünü sağlamak için ilginç bir kumbara yaptırdı. Oflu, ahşap ve çamdan yaptırdığı Kitap Kumbarası'nı Kurtuluş İlköğretim Okulu önüne yerleştirerek kumbaranın anahtarını okul idarecilerine teslim etti.

rize-muhtarliktan-kitap-kumbarasi-3.jpg

Okul önünden geçenler, okudukları kitaplarını, artık ihtiyaç duymadıkları ders kitaplarını, oynamadıkları oyuncuklarını ve tükenmiş pilleri bu kumbaraya atıyor. Okul idarecileri ihtiyaca göre kumbarada biriken kitap ve oyuncakları öğrencilere teslim ederek atık pillerin ise geri dönüşümünü sağlıyorlar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Emineddin Mahallesi Muhtarı Ahmet Oflu, öğrenciler arasındaki paylaşım kültürünü güçlendirmeyi amaçladıklarını belirterek diğer muhtarlıklardan da çalışmaya destek vermelerini istedi.

Okul Müdürü Adil Uzun ise kumbaranın anahtarını teslim alarak Oflu’ya teşekkür etti.

rize-muhtarliktan-kitap-kumbarasi-2.jpg

rize-muhtarliktan-kitap-kumbarasi-1.jpg