Rizeli Müsteşar İpek Adalet Bakanı Oldu

Rizeli Müsteşar İpek Adalet Bakanı Oldu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 bakanın değiştiğini açıkladığı basın toplantısında Adalet Bakanlığı Müsteşarı Rizeli Kenan İpek'in Adalet Bakanı olduğunu açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziranda yapılacak seçim dolayısıyla yasa gereği istifa etmesi gereken üç bakanın görevini müsteşarların sürdüreceğini açıkladı. Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yerine Adalet Bakanlığında Rizeli Müsteşar Kenan İpek, İçişleri Bakanlığında Sebahattin Öztürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ise Feridun Bilgin'in görev yapacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızla da geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz istişare sonrasında, 3 Bakanlığımıza da şuan ki bakanlık müsteşarlarımızın önümüzdeki seçime kadar nezaret etmeleri ve bakanlık görevlerini üstlenmelerini kararlaştırdık. Adalet Bakanlığı’nda sayın Kenan İpek’in, İçişleri Bakanlığı’nda sayın Sabahattin Öztürk’ün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda sayın Feridun Bilgin’in 6 Mart itibariyle görevlerine başlamalarını kararlaştırdık” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Portekiz ziyareti öncesinde, Esenboğa Havaalanı’nda açıklamalarda bulundu. Portekiz ziyareti ile ilgili bilgiler veren Davutoğlu, “Bu ziyaret sırasında, hükümetlerarası zirve bağlamında, Başbakan Yardımcımız Ali Babacan, Avrupa Birliği Bakanımız ve Başmüzakerecimiz Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı ve Milli eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz eşlik edecekler. Türkiye Portekiz Hükümetlerarası Zirve mekanizması, Portekiz Başbakanı sayın Passos Coelho’nun 17-19 Ağustos 2012 tarihlerinde ülkemizi ziyareti sırasında imzalanan ‘Türkiye ile Portekiz Arasında İkili İlişkilerin Güçlendirilmesine Yönelik Strateji Belgesi’yle kararlaştırılmıştı. Portekizle yapılacak bu ilk zirve toplantısında, öncelikle mevkidaşım Portekiz Başbakanı Passos Coelho ile bir araya geleceğim. Buraya katılan Bakanlarımız Portekizli mevkidaşları ile görüşecekler ve daha sonra birlikte Zirve Genel Oturumunda bakanlarımızın kanaatlerini, intibalarını, tekliflerini, değerlendirmelerini ele alacağız. Zirve süresince, ikili ilişkilerimiz her boyutuyla ele alınıp, bir ortak bildiriye mevkidaşım sayın Coelho ile birlikte imza atacağız” diye konuştu. Davutoğlu, Portekiz’de Lizbon İslam Toplumu’nu ziyaret edeceğini, Türkiye tarafından Lizbon Merkez Cami’ine hibe edilen mermerlerin yerleştirilmesinin bu yıl içinde tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Portekiz ziyaretinden sonra gerçekleştireceği ABD ziyaretiyle ilgili de bilgiler verdi. Portekiz ziyaretine müteakip Amerika Birleşik Devletleri’ne gideceğini aktaran Davutoğlu, “2 günlük bir ziyaretle New York’ta uluslararası finans ve maliye çevrelerinin yanı sıra ABD’deki yatırımcılarla geniş çaplı temaslarda bulunacağım. Dünyanın en önemli iktisatçılarıyla, Türk ve dünya ekonomisindeki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. Türkiye’nin yatırım alanındaki sağladığı fırsatları, uluslararası ve küresel alandaki yatırımcılara anlatma imkanı bulacağım. New York’ta bulunduğum süre içerisinde, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Baki-Moon ile bir görüşme gerçekleştirip, özellikle Suriye başta olmak üzere, bölgesel ve küresel konularda düşünce alışverişinde bulunma imkanı elde edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“3 BAKANLIĞIMIZDA DA, ŞUANKİ BAKANLIK MÜSTEŞARLARI GÖREV ÜSTLENECEK”

Yasal zorunluluk yerine istifa edecek olan bakanların yerine müsteşarların geleceğini belirten Davutoğlu, “Bugün Bakanlar Kurulu’nda, Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan ve İçişleri Bakanımız Efkan Ala, bu dönem itibariyle son toplantılarına katıldılar. Kendilerine çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerimizi ilettik. Bakanlar Kurulu’nda bugün Adalet ve Ulaştırma Bakanlarımızın sunumları vardı. Yargı reformu çerçevesinde stratejik belgenin oluşması konusunda Adalet Bakanımızı dinledik, ulaştırma projeleri bağlamında da Ulaştırma Bakanımızı dinledik. Bu da son oturumunda dahil bakanlarımızın aktif katılımında güzel bir örnek teşkil etti. Kendilerine teşekkürü bir borç biliyorum.3 bakanımız da büyük bir fedakarlıkla ve son derece etkin bir yönetimle hükümetimize, bakanlar kurulumuza çok büyük katkılar sağladılar. Sayın Cumhurbaşkanımızla da geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz istişare sonrasında, 3 Bakanlığımıza da şuan ki bakanlık müsteşarlarımızın önümüzdeki seçime kadar nezaret etmeleri ve bakanlık görevlerini üstlenmelerini kararlaştırdık. Adalet Bakanlığına sayın Kenan İpek, İçişleri Bakanlığına Sebahattin Öztürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına sayın Feridun Bilgin önümüzdeki günler itibariyle, son gün 6 Mart itibariyle görevlerine başlamalarını kararlaştırdık. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“1 DAKİKA BİLE KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

Seçim öncesi bazı bakanların istifa etmesi kuralının gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Davutoğlu, şöyle konuştu: “Bu Türkiye’de on yıllardır uygulanan bir uygulama. Tabii, üzerine tekrar düşünmek lazım, ‘gerçekten buna ihtiyaç var mı’ diye. Ancak bir teamül ve bir kural gereği seçimlerden önce bu 3 bakanlığın ataması yapılıyor. Sürekliliği teminen, yürüyen işlerde herhangi aksamaların olmaması adına müsteşarların bu görevleri üstlenmeleri doğru. Çünkü nihayet, bu 3 ay bu bakanlıklar ve hükümetin işleri bağlamında kesinti olmayacak. İnşallah 8 Haziran’da da yeni hükümeti kurduğumuzda, bu çalışmalar yürüyecek. Bizim, bırakın 3 ayı, 3 haftayı, 3 günü, 3 saati, 1 dakika bile kaybetmeye tahammülümüz yok. Tekrar, görevi devredecek arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, görevi devralacak arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.”