Rizeli Öğrenci Destan Yazdı

Rizeli Öğrenci Destan Yazdı
Geçtiğimiz yıllarda başörtüsü yasağı ve katsayı zulmü nedeniyle yurtdışına okumaya giden öğrenciler Avrupa'da destan yazmaya devam ediyor. Destan yazanlar arasında bir de Rizeli öğrenci var

Başörtü Mağdurları Avrupa'da Gururumuz...

Türkiye'de okuyamayan öğrencileri yurtdışına göndererek okuma imkanı sunan Wonder'in eğitimine katkı sağladığı Kübra Çankaya, Zübeyde Gür ve Sare Karapınar isimli öğrenciler Avrupa'da büyük başarı elde etti.

Viyana Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden başarı ile mezun olan öğrencilerden Kübra Çankaya Karabük Anadolu Imam Hatip Lisesi'nden, Zübeyde Gür Rize İmam Hatip Lisesi´nden, Sare Karapınar ise Eyüp Imam Hatip Lisesi´nden mezun.

Geçtiğimiz yıllarda hayırseverlerin desteği ile Viyana Teknik Üniversitesi'ne kaydolan 3 ögrenci mezuniyet sevincini yaşadı. Zübeyde, Kübra ve Sare Bilgisayar Mühendisliği Fakültesini bitirerek büyük bir başarının altına imza attılar.

b1.20100114173150..jpg

Öğrenciler için üniversite tarafından bir tören tertiplendi. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Rudolf Freund, törende yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencileri tebrik etti. Öğrencilere güzel bir gelecek temennisinde bulunan Freund, ailelerin çocuklarını destekledikleri için onlara teşekkür etti. Ailelerin çocuklara destek olmayı sürdürmeleri gerektiğini belirten Freund, teknik alanda bayanların daha istekli olması gerektiğini söyledi.

Technische Üniversität Wien in Audimax salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler diplomalarını teslim aldi. Üniversitede okuyan öğrencilerin büyük çoğunluğu, salonda düzenlenen mezuniyet törenine iştirak etti. Wonder Başkanı Yusuf Kara da başarı gösteren öğrencileri görmek ve tebrik ermek için mezuniyet törenine katılanlar arasındaydı. Törende ayrıca topluca hatıra fotoğrafı çekildi. Üniversitede başörtülü öğrencilere yönelik hiçbir yasaklama sözkonusu olmazken aksine sahneye tek tek çağrılan öğrenciler bizzat dekanın elinden diplomalarını aldılar.

b2.jpg

Vakit´in sorularını cevaplandıran Zübeyde Gür, Türkiye´ye dönmeyi planladığını belirterek, “Amacım iyi bir yazılımcı olmak ve yaptığım işi hakkıyla yapıp Islam´a,ülkeme ve insanlığa faydalı olmak” dedi. Maddi ve manevi olarak kendisini destekleyip başta ailesi olmak üzere  bugünlere gelmesine yardımcı olan herkese teşekkür ve dua ettiğini belirten Gür, yurtdışında okumanın dışarıdan bakıldığı gibi zor bir şey olmadığını da sözlerine ekledi.

Türkiye´de başörtüsü sorunu yüzünden başkalarının tercihleri doğrultusunda yaşamak zorunda bırakıldığını kaydeden Kübra Çankaya ise Avusturya´da aldığı üniversite eğitimi sırasında böyle bir sıkıntı yaşamadığını belirtti. Çankaya, ülkesine faydalı olmak istediğinin de altını çizdi.

Kaynak:Vakit/olay53