Rizeli Öğrencilerden Afrin Kahramanlarına 2 Günde 3 Bin Mektup

Rizeli Öğrencilerden Afrin Kahramanlarına 2 Günde 3 Bin Mektup
AK Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin başkanlığında Gönüllüler ve İlçe Başkanlarından oluşan heyet, Afrin Operasyonuna katılan Kilis’teki sınır birliklerini ziyaret ederek öğrencilerin 2 günde yazdığı 3 bin mektubu askerlere ulaştırdı.

AK Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, Rize’den Kilis’e giderken öğrencilerin duygularını ifade eden birkaç mektup getirmek için sivil toplum kuruluşları aracılığıyla iki gün süren kısa bir mektup çalışması yaptıklarını belirterek, bu kapsamda öğrencilerin askerimize yönelik inanılmaz desteğiyle sadece iki gün içinde üç binin üzerinde mektup yazdıklarını söyledi.

ogrencilerden-afrin-kahramanlarina-mektup-(4).jpg

İlkokul birinci sınıftan lise öğrencilerine kadar her kademeden yazılan mektupların kendileri gibi askerlerimizi de duygulandırdığını belirten İl Kadın Kolları Başkanı Yağcıtekin, “Yaşları küçük olmasına rağmen duyguları büyük olan çocuklarımızın yazmış olduğu ifadeler Mehmetçiğimizi gururlandırdı. Okunan bir mektupta yer alan; Fatih Sultan Mehmet’in ‘Türk olmak zordur. Çünkü Dünya ile savaşırsın. Türk olmamak daha zordur; Çünkü bir Türk ile savaşırsın.’ ifadeleri öğrencilerimizin gurur duyulacak desteğini Rize’den Afrin’de mücadele eden askerlerimize duyurdu.” dedi.

ogrencilerden-afrin-kahramanlarina-mektup-(3).jpg

Böylesine önemli bir ziyaretin Miraç Kandiline denk gelmesinin de ayrı bir yeri olduğunu belirten Yağcıtekin; Milli Mücadele döneminde olduğu gibi bugünde kadınlarımızın askerimizin yanında olduğunu ve gerekirse cephede savaşmaya da hazır olduklarını belirtti. Yağcıtekin, mektupların toplanmasında emeği geçen Rize Eğitim Birsen Şube Başkanı Seyfettin Afacanlar ile RİSEDER (Rize İktisadi Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneği) Başkanı Bülent Akbulut’a teşekkür etti.

ogrencilerden-afrin-kahramanlarina-mektup-(2).jpgogrencilerden-afrin-kahramanlarina-mektup-(1).jpgogrencilerden-afrin-kahramanlarina-mektup-(5).jpgogrencilerden-afrin-kahramanlarina-mektup-(6).jpg