Rizeli Otopark Görevlisi Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybetti

Rizeli Otopark Görevlisi Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybetti
İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde otoparkta görevli İSPARK görevlisi Rizeli Necmettin Yanık, silahlı saldırıya uğradı. Yanık, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Beyoğlu'nda otoparktan çıkan bir otomobilden ücret tahsil etmek isteyen Rize’nin Güneysu ilçesi Yeşilköy Köyünden olan otopark görevlisi Necmettin Yanık, otomobilin arka koltuğunda oturan bir kişi tarafından henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı başından vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumunda işlemleri tamamlanan Yanık’ın cenazesi yakınları tarafından teslim alındı. Yanık’ın cenazesi yarın öğlen vakti Kasımpaşa Merkez Camiinde kılınacak namazın ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Olay, Asmalı Mescit Mahallesi Meşrutiyet Caddesi üzerinde bulunan bir otoparkta saat 02.00 sıralarında meydana geldi. İddialar göre otoparktan çıkan 34 ZA 3537 plakalı otomobil sürücüsü otopark görevlisine çıkış parası için 100 TL verdi. Bu sırada otopark görevlisi Necmettin Yanık sürücüye bozuk parasının olmadığını söyledi. Aracın arka koltuğunda oturan ve ismi öğrenilemeyen bir kişi henüz bilinmeyen bir nedenle otopark görevlisi Yanık’a ateş etti. Görevli Yanık kanlar içinde yere yığıldı. Otoparktan çıkan otomobil olay yerinden hızla uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan otopark görevlisini ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Necmettin Yanık'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Polis ekipleri kaçan aracı yakalamaya yönelik çevrede çalışma yaparken, aranan araç olay yerine geri geldiği öğrenildi. Araçtan inen ve ismi öğrenilemeyen iki kişi polise olayı kendilerinin yapmadığını arka koltukta oturan arkadaşlarının olayı gerçekleştirdiğini belirtti. Olayı gerçekleştiren arkadaşlarını uzak bir yerde indirdiklerini olay yerine tekrar geri döndüklerini söylediği öğrenildi. Ekipler olay yeri çevresine şerit çekerken araçla olay yerine gelen iki kişiyi de gözaltına aldı.

necmettin-yanik-rizeli-otopark-gorevlisi-53.jpg

Öldürülen İSPARK görevlisi Necmettin Yanık’ın 13 liralık otopark parası yüzünden öldürüldüğü belirlendi. Polis, otopark görevlisini vuran otomobilin içinde bulunan Yaşar Hakan Ö.(29) ile Lüffi K.(25)'i gözaltına aldı. Olayda silahı ateşlediği öğrenilen Turgay K.(25) ise polis tarafından her yerde aranıyor. Şüphelerin hırsızlık, oto hırsızlığı, ruhsatsız silah bulundurmak, uyuşturucu kullanmak, yaralama gibi suçlardan polise çok sayıda geliş kayıtları bulunduğu öğrenildi.

Asmalı Mescit Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi üzerindeki İSPARK Otoparkı'nda gece saat 02.10 sıralarında meydana geldi. Görgü şahitlerinin ifadelerine göre, otoparktan çıkan 34 ZA 3537 plakalı araç sürücüsü görevliyle otopark ücreti yüzünden tartıştı. 13 liralık otopark yüzünden yaşanan tartışma sırasında, arka koltukta oturan bir kişi “Bu kadar otopark parası mı olur" diyerek silahını ateşledi. Olayda otopark görevlisi Necmettin Yanık boynundan vurularak yaralandı. Otomobil ve içinde bulunan 3 kişi ise kaçtı. Çevreden yetişenler tarafından hastaneye kaldırılan 3 çocuk babası Necmettin Yanık hayatını kaybetti.