Rizeli Sağlığı İçin Yürüyecek

Rizeli Sağlığı İçin Yürüyecek
Rize’de, "Hayde uşaklar hayde hareket ilaçtur her derde" sloganıyla "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenleneceği bildirildi.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, 29 Aralık 2013 Pazar günü saat:11.00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezi Karşısı Yakamoz Restoran’ı önünden başlayıp Rize Adliyesi karşısında sona erecek “Sevdiklerimizle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz” temalı yürüyüş düzenleneceğini açıkladı. Özşahin, kronik hastalıkların meydana gelmesinde en büyük risk faktörlerinden birinin de fiziksel aktivite yetersizliği olduğunu kaydetti.

faik-ozsahin.20131225130548.jpgRize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, yaptığı yazılı açıklamada, kalp hastalığı, şeker hastalığı, astım ve akciğer hastalıkları gibi kronik hastalıkların meydana gelmesinde risk faktörlerinden birisi olan fiziksel aktivite yetersizliği birçok hastalık açısından risk altında olmasına neden olduğunu ifade ederek “Çocukluk çağından itibaren düzenli aktivite alışkanlığı kazandırmak, egzersizi günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirmek ve en azından her birey için günlük bedensel aktivite miktarını arttırmak, bireysel sağlığımızın korunması ve ileride karşılaşılacak sağlık tehditlerinin azaltıl¬ması konusunda oldukça büyük öneme sahiptir” dedi.

Özşahin, Sağlık Bakanlığı’nca yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edildiğini söyleyerek, Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bizde programa bağlı olarak 29 Aralık 2013 Pazar günü “Sevdiklerimizle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz” temalı yürüyüş düzenlenecektir” dedi.

Özşahin, “Yürüyüş saat 11.00 da İsmail Kahraman Kültür Merkezi Karşısı Yakamoz Restoran’ı önünden başlayıp Rize Adliyesi karşısında sonlanacaktır. Yürüyüşe tüm halkımız tüm personelimiz davetlidir” diye konuştu.