Rizeli Seçmen Gereğini Yaptı

Rizeli Seçmen Gereğini Yaptı
Rize Ticaret Borsası (RTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, bölge ekonomisinin can damarı çayın hak ettiği değeri bulabilmesi için var güçleriyle birlik ve beraberlik içinde çalışmaları gerektiğini bildirdi.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Haziran seçimlerinin olgunluk içerisinde, güzel bir seçim atmosferinde demokratik şekilde gerçekleştiğini belirtti.

Türkiye'nin seçimini yüzde 50 oranında AK Parti'den yana kullandığını anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Öncelikle ülkemiz için bu sonuçların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Seçim sonuçları şunu göstermiştir ki, Türkiye seçmeni ekonomik büyümenin ve mali reformların devam etmesini, istikrarın sürmesini ve hükümetin vatandaşına hizmet etmesini istemektedir. Seçimini bu istekler üzerinden yapan halkımız, tüm Türkiye'de olduğu gibi Rize'mizde de büyük oy çoğunluğuyla AK Parti'yi seçmiştir. Seçime giren bütün adayların Rize'mize hizmet etmiş çok değerli şahsiyetler olduğunu söylemek isterim. Seçim kampanyaları süresince Rize'mize yakışır bir şekilde seçim çalışmalarını sürdürdüler. Ama tabi ki bu bir seçimdir, seçilmek de var seçilmemek de... Önemli olan Rize'mizin gelişimi için ortak hareket edebilmektir.''

Rizeli seçmenin gereğini yaptığını, şimdi sıranın karşılığının verilmesine geldiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Rize'nin ekonomik değerlerinin artarak devam etmesi, özellikle bölge ekonomimizin can damarı çayımızın hak ettiği değeri bulabilmesi için var gücümüzle birlik ve beraberlik içinde çalışmamız gerekmektedir. Seçilen milletvekili arkadaşlarımızın Rize'de çayın sorunlarına vakıf ve sıkıntılarını çözebilecek yapıda kişiler olduğunu biliyorum. Gerek Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmış sayın Hayati Yazıcı'nın, gerek çok önemli siyasi tecrübesi olan sayın Nusret Bayraktar'ın, gerekse Rize ve çayımızın sorunlarını çok iyi bilmesinden dolayı Sayın Hasan Karal'ın Rize'mizi Meclis'te çok iyi temsil edeceğine inancımız sonsuzdur. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ülkemizi temsilen gidecek bütün milletvekillerine bu önemli ve de kutsal görevde başarılar diliyorum.''