Rizeli Şehit Fazlıoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Rizeli Şehit Fazlıoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı
Batman'ın Kozluk ilçesindeki Bekirhan Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu, memleketi Rize'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Fazlıoğlu'nun cenazesi Diyarbakır'dan uçakla Trabzon'a, ardından karayoluyla Rize merkeze bağlı Kendirli beldesindeki baba evine getirildi. Burada 24 yaşındaki şehit için helallik alındı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı daha sonra Kendirli meydanına taşındı. Burada anne Fatma ile baba Kamil Fazlıoğlu ve şehidin yine jandarma uzman çavuş olan ağabeyi Bayram Fazlıoğlu, taziyeleri kabul etti.

Anne Fatma Fazlıoğlu'nun "Oğlum, sana hakkım helal olsun." şeklindeki sözleri duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Bayram Fazlıoğlu, annesine sarılarak alnından öptü.

Şehit Fazlıoğlu'nun cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Kendirli Merkez Camisi yanındaki şehitlikte defnedildi. 

Törene şehidin yakınlarının yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Garnizon Komutanı Albay H. Rahmi Helvacı, İl Jandarma Komutanı Albay Semih Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bekar olan şehidin 2015 yılında göreve başladığı ve 2 ağabeyi olduğu belirtildi.

Fazlıoğlu'nun sosyal medya hesabından "Şehitler ölmez vatan bölünmez. Bu yolda kaybetmek yok.", "Ya şehadet ya zafer.", "Sen benden başkalarına sınırlarını çiz. Söz, vatan gibi korurum seni.", "Bir ölür bin diriliriz." şeklinde paylaşımları olduğu öğrenildi.

Şehit Fazlıoğlu'nun ağabeyi Uzman Çavuş Bayram Fazlıoğlu'nun da geçen yıl Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde katıldığı bir operasyonda yaralandığı, tedavi süreci sonrası yeniden görevine döndüğü kaydedildi.

soner-fazlioglu-sehit-cenazesi-foto-galeri.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize Şehidi Fazlıoğlu'nun Cenazesi Rize'de

Rizeli Şehit Soner Fazlıoğlu'nun Cenazesi Trabzon'da FOTO GALERİ

Rizeli Şehit Fazlıoğlu'nun Cenazesi Trabzon'a Getirildi

Rize Belediyesi Şehit Cenazesi İçin Kendirli'ye Otobüsler Kaldıracak

Şehit Fazlıoğlu'nun Cenaze Programı Belli Oldu

Şehidimiz 15 Gün Önce Rize’de Çay Topladı

Rizeli Şehit Fazlıoğlu'nun Fotoğrafları

Şehit Fazlıoğlu'nun Cenazesi Rize'ye Gelecek

Rize'ye Şehit Ateşi Düştü