Rizeli Şehit Uzman Çavuş Emrah Aytemiz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Rizeli Şehit Uzman Çavuş Emrah Aytemiz Son Yolculuğuna Uğurlandı
Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında dün bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Rizeli Uzman Çavuş Emrah Aytemiz (28) son yolculuğuna uğurlandı.

Rize'nin Fındıklı ilçesi Hürriyet mahallesindeki evine sabah saatlerinde cenaze aracıyla getirilen şehit Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'in cenazesi burada alınan helalliğin ardından Fındıklı Merkez Cami'ne getirildi.

349175.jpg

Şehidin annesi Filiz, babası Hüseyin Akın ve kız kardeşi Yeliz Aytemiz ile nişanlısı Özdeyiş Akbal, tören alanında güçlükle ayakta durdu. Anne Aytemiz, "Oğlum. Güzel oğlum. 'Anne ben vatanım ve milletim için askerlik yapacağım' diyordu. Bir ay sonra oğluma düğün yapacaktık. Oğlum düğünü göremedi." ifadesini kullandı. 

Şehit Aytemiz'in nişanlısı Özleyiş Akbal ağıtlar yakarak şehidin cenazesi başında gözyaşı dökerken, Akbal'ı şehidin annesi Filiz ve babası Akın Hüseyin teselli etmeye çalıştılar. Şehidin dayısı Besim Aytemiz tabutun başında nöbet tutan askerlerin terlerini elleriyle sildi.

Rizeli Şehit Uzman Çavuş Emrah Aytemiz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Artvin Valisi Muhterem İnce, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Jandarma Komutanı Albay Semih Coşkun, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından kılınan cenaze namazının ardından şehit Aytemiz cenaze aracına konuldu. Şehit Aytemiz tekbirler eşliğinde getirildiği Hürriyet mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

tg-001.jpg

Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" sırasında PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu Astsubay Üstçavuş Şükrü Ceylan ve Uzman Çavuş Emrah Aytemiz ağır yaralanmıştı. Yaralı iki asker, tedavi altına alındıkları hastanede şehit olmuştu.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rizeli Şehidin Cenazesi Doğduğu Topraklarda

Rizeli Şehidin Cenazesi Trabzon Havalimanına Geldi

Şehidimizin Cenazesi Rize'ye Geliyor

Rize'nin Şehidi Aytemiz 25 Gün Sonra Evlenecekti. İşte Cenaze Detayları

Rize'ye Şehit Ateşi Düştü