Rizeli Siyasetçi:'Suriye'ye Saldıran İsrail'e Ülke Olarak Teşekkür Etmeliyiz'

Rizeli Siyasetçi:'Suriye'ye Saldıran İsrail'e Ülke Olarak Teşekkür Etmeliyiz'
Yerel seçimlere, yeni kurduğu Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) ile katılmaya hazırlanan...

Yerel seçimlere, yeni kurduğu Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) ile katılmaya hazırlanan eski MHP'li Ahmet Reyiz Yılmaz, Suriye’ye saldırı düzenleyen İsrail’e teşekkür etti.

Ahmet Reyiz Yılmaz, Suriye tarafından düşürülen Türk jetinde hayatını kaybeden pilotlar adına İsrail’e teşekkür ederek, “Türk jetini düşüren ve iki pilotumuzun yaşamını yitirmesine vesile olan bununla beraber yıllardır topraklarından ülkemize PKK militanı sevk eden Suriye ye karşı bizim veremediğimiz cevabı layığı ile veren İsrail hükümetine sanırım ülke olarak teşekkür etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

"İsrail NATO'ya girmeli"

Yazılı açıklama yapan Yılmaz, İsrail’in NATO üyesi yapılmasında ısrarcı olduğunu söyleyerek, “Ben stratejik akılla düşününce aklım İsrail devletinin NATO üyeliğinin bir an önce bitirilmesi ve Türkiye’nin gereksiz vetosunu kaldırması gerektiğini söylüyorum. Şimdi biz Türkiye olarak hem Suriye ile kavga edeceğiz hem de İsrail gibi bir ülkeyi NATO dışına itmeye çalışacağız. Bu akıl ve mantıkla örtüşmeyen bir tutumdur. İsrail ne yapabileceğini gösterdi. NATO üyesi İsrail Türkiye’ye yönelik saldırılar da ne yapabileceğini Suriye ye yaptığı hava saldırısı ile göstermiştir. Bu açık bir şekil de gösteriyor ki İsrail’in müttefikliği Türkiye’ye zarar değil aksine önemli ve stratejik bir yarar sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

Silahlanma çağrısı

Yılmaz, Türkiye’nin düzenli ve olası bir savaşa hazır olmadığınısavunarak, “Biz istesek de istemesek de dünya, Türkiye merkezli bir savaşa sürüklenmektedir. Bu durumda yapılan savunma harcaması yeterli değildir. Kesinlikle askeri alımlar artırılmalı ve Türkiye hükümet tarafından en kötü senaryoya göre teçhiz edilmelidir” dedi.

Ahmet Reyiz Yılmaz kimdir?

Ahmet Reyiz Yılmaz, 2005 yılında İsrail - Türk İş Konseyi tarafından ‘yılın işadamı’ seçilen Rizeli bir iş adamı. 24 yaşındayken İsrail’e giden Yılmaz bunu “Rabbin ilk dokunuşu” olarak tanımlıyor. İsrail’de Abu-Gosh Arap Müslüman kasabası ile Yahudilerin yaşadığı Mevaseret kasabasını bir araya getirerek kurduğu Abu-Gosh & Mevaseret futbol takımıyla da tanınıyor. İbranice bilen Yılmaz İsrail başarısını “24 yaşında tanıştığım bu ülke ve Yahudilerden geriye kalan 16 yıllık zaman sonunda 40 yaşında yüreği Türk ve Müslüman olan, fakat meselelere Yahudi gözüyle bakabilen bir adam oldum” sözleriyle açıklıyor. İsrail Savunma Bakanlığı ve İsrail Hava Kuvvetleri Binası’nı inşa eden şirket olan Yılmazlar İnşaat’ın sahibi Yılmaz, İsrail, Romanya ve Türkiye’de bir çok şirketin patronluğunu yapıyor.

“Türkiye, ABD - İsrail ittifakı, İran – Rusya ve daha da tehlikeli olan Çin ittifakını da göz önünde tutarak resmin tamamına bakıp bir tavır ve duruş sergilemek zorundadır” sözleriyle de tanınan Yılmaz, “Türkiye, İsrail’e Gazze'ye Türk askeri göndermeyi teklif etmelidir. Hatta bu konuda İsrail’i ikna için gerekeni yapmak zorundadır. Bu İsrail için bulunmaz bir fırsattır” diyor.

Yılmaz, yaklaşık altı ay önce Devlet Bahçeli’ye rakip olarak MHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı. Yılmaz bu dönemde Abdullah Öcalan’ı koruduğunu iddia ettiği Bahçeli’yi "ihanet"le suçlamasıyla gündeme gelmişti.