Rizeli Sporcular Ölümden Döndü

Rizeli Sporcular Ölümden Döndü
Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (VDDK) Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu ile 2 sporcu geçirdikleri trafik kazasında ölümden döndü.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörlerinden Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (VDDK) Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu ve sporculardan kızı Dilara Kalcıoğlu ile Bahar Şahin, Kalcıoğlu yönetimindeki 53 DE 549 plakalı otomobille Erzincan’dan Rize’ye dönerken 14.30 sıralarında Gümüşhane yakınlarında şarampole yuvarlandı.

emin-ali-kalcioglu-ile-rizeli-sporcular-olumden-dondu-1.jpg

Erzincan Kemaliye Eğitim Kampı'ndan Rize’ye dönerken 14.30 sıralarında otomobille Gümüşhane’ye 20 kilometre kala şarampole yuvarlanan sporcularımız kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Tedavileri Gümüşhane'de yapılan sporcularımız taburcu edildikten sonra Rize’ye döndü.

Kaza ile ilgili bilgi veren VDDK Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu, kampı tamamladıktan sonra Rize’ye dönerken Gümüşhane yakınlarında virajı dönmek için şiddetli yağış dolayısıyla açıktan girmek zorunda kaldığını belirterek, karşı yönden gelen aracın da aynı şekilde açıktan viraja girmesi dolayısıyla çarpışmamak için direksiyonu kırdığını ve bunun sonucunda şarampole yuvarlandıklarını kaydetti.

Otomobille 5 takla attıklarını  kaydeden Kalcıoğlu, kızı Dilara ile sporculardan Bahar Şahin ile birlikte kazayı hafif sıyrıklarla atlattıklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Kaza sonrası ambulansla Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırılan sporcularımız, buradaki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Sporcularımız akşam saatlerinde ise Rize’ye gelerek evlerinde dinlenmeye çekildi.

emin-ali-kalcioglu-ile-rizeli-sporcular-olumden-dondu-3.jpg

emin-ali-kalcioglu-ile-rizeli-sporcular-olumden-dondu-2.jpg

emin-ali-kalcioglu-ile-rizeli-sporcular-olumden-dondu-4.jpg