Rizeli Üreticiler Özel Sektöre Tepkili!

Rizeli Üreticiler Özel Sektöre Tepkili!
Rize’de yaş çay alımı yapan özel sektör firmalarına tepki gösteren yaş çay üreticisi topladığı çayı evin içine sererek beklemeye aldı. 

Çay sezonun açılmasıyla Rize’ye bağlı bazı bölgelerde özel sektör peşin para adı altında çay almaya başladı. Bazı özel sektör fabrikaları 13 kuruş destekleme primi ile kilo başına toplam 2,45 lira olan yaş çay taban fiyatı seviyesinde çay alırken, bazı özel sektör firmalar ise çay taban fiyatının altında çay alımı gerçekleştiriyor. 

Rize’nin Çayeli ilçesinde çayını satmak için çay alım yerine giden vatandaş özel sektörün çayı hükümetin açıkladığı çay taban fiyatından aşağıda aldığını görünce çayı satmaktan vazgeçti. ÇAYKUR’a satmak için hem randevu gününü beklemek zorunda olan, hem de ÇAYKUR’un uyguladığı kontenjan uygulamasından dolayı çayını yanmaktan korumak isteyen vatandaş, çayını güneşten saklayabilmek için ilginç bir yönteme başvurdu. Çayını güneşten korumak isteyen vatandaş topladığı yaklaşık 600 kilogramlık çayı evinin içerisine serdi. Özel sektöre ucuza çay aldığı için tepki gösteren vatandaşın videosu sosyal medyada bir anda hızla yayıldı. 

cay-001.jpg