Rizeli Vekilden Meclis'te İlginç Tepki !

Rizeli Vekilden Meclis'te İlginç Tepki !
AK Parti'nin Rizeli İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ten Meclis'te Demokrasi Manifestosu!..

Meclis Genel Kurulu'nda söz alan AK Parti Milletvekili Metin Külünk, Gezi olaylarının siyası iktidarı demokrasi dışı yollarla devirmeye yönelik bir hamle olduğunu savundu. Külünk, kürsüye getirdiği Taksim ile Kazlıçeşme mitinginin fotoğraflarıyla adeta demokrasi manifestosu gibi bir konuşma yaptı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Kazlıçeşme'de yapılan mitingin, 10 yıllık iradenin lideri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkma iradesi olduğunu belirterek, "On yıldır bu millete, Özal'a, Menderes'e, Atatürk'e ödetmek istediğiniz bedeli, ödettirmeme iradesidir" dedi.

metin-kulunk-ak-parti-istanbul-milletvekili.jpg

BDP, Danışma Kurulu'nda oybirliği sağlanamadığı için tutuklu öğrencilere ilişkin araştırma önergesinin görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi.

BDP'nin grup önerisi aleyhinde söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, elindeki Kazlıçeşme mitinginin fotoğraflarını göstererek, burada milletin iradesinin bulunduğunu ifade etti. Külünk, burada bir tek cam kırılmadığını, bir tek otobüse taş atılmadığını belirterek, "Çünkü oradaki irade, on yıllık AK Parti'nin Türkiye'yi getirdiği noktaya sahip çıkma iradesidir. On yıllık iradenin lideri Erdoğan'a sahip çıkma iradesidir. On yıldır bu millete, Özal'a, Menderes'e, Atatürk'e ödetmek istediğiniz bedeli, ödettirmeme iradesidir. Siz öyle bir oyunun parçasısınız ki o oyunu oynayabilmek için Mustafa Kemal'in Dolmabahçe'ye nasıl tutsak edildiğini, orada nasıl ölüme mahkum edilmek istendiğine bakacaksınız. Atatürk'ün bu ülke ve coğrafya ile ilgili iddialarını okumak istiyorsanız Nutuk'a bakacaksınız" dedi.

AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında laf atmayla başlayan tartışmanın büyümesi üzerine, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam birleşime ara verdi. Aradan sonra yapılan oylamada BDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.