Rizeli Yıldız Hentbolcular Türkiye Finallerine Katılmaya Hak Kazandı

Rizeli Yıldız Hentbolcular Türkiye Finallerine Katılmaya Hak Kazandı
Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) grup müsabakaları kapsamında Amasya’da düzenlenen Hentbol Yarı Final karşılaşmalarında grup liderliğini elde eden Rize Hentbol İl Karması, Balıkesir'de yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Genel Müdürlüğü gözetiminde Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol müsabakaları 31 Mart - 2 Nisan 2017 tarihlerinde Amasya ilinde yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu keşfedilen yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması hedefleri doğrultusunda oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) grup müsabakaları kapsamında Hentbol Yarı Final karşılaşmaları Amasya’da düzenlendi.

Toplam 12 takımın katıldığı yarı final müsabakalarında grubunda Adıyaman, Zonguldak ve İstanbul il karmaları ile karşılaşan Rize Hentbol İl Karması, rakiplerini yenerek 10-14 Mayıs 2017 tarihlerinde Balıkesir'de yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

rizeli-yildiz-hentbolcular-turkiye-finallerinde-(4).jpg

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, gençlerin elde ettikleri başarıdan dolayı sporcuları tebrik ederek “Üç gün süren müsabakalar sonunda tüm sporcularımız ilimizi en iyi şekilde temsil ederek, hak ettikleri sonucu da alarak Türkiye Finallerine mücadele etme hakkı elde ettiler. Rize ilini en güzel şekilde temsil eden sporcularımızı ve antrenörlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

rizeli-yildiz-hentbolcular-turkiye-finallerinde-(1).jpgrizeli-yildiz-hentbolcular-turkiye-finallerinde-(3).jpg

rizeli-yildiz-hentbolcular-turkiye-finallerinde-(5).jpg