Rizeliler “Aikido”yu Sevdi

Rizeliler “Aikido”yu Sevdi
Geleneksel Japon savaş sanatı olarak bilinen aikidoya Rizeliler yoğun ilgi gösteriyor.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 3 yıl önce kentte başlatılan 'aikido' kurslarına Rizeliler yoğun ilgi gösteriyor.

Aikido antrenörü Yusuf Aslan tarafından minikler, bayanlar ve yetişkin erkekler olmak üzere Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 3 ayrı kategoride kurs düzenlenirken, minikler cumartesi ve pazar günü 10.30 ile 12.00 arası, bayanlar cumartesi ve pazar günü 14.00 – 16.00 arası, yetişkin erkekler ise salı, perşembe ve cumartesi günü 19.30 – 22.30 arası kurs görüyor.

rizeliler-“aikido”-yu-sevdi-(4).jpg

Antrenör Yusuf Aslan, amaçlarının Rize’de vatandaşlara aikidoyu sevdirmek ve bu sporu yaptırmak olduğunu ifade ederek, aikido tekniklerinin güç kullanılarak yapılmadığından dolayı bu sporun her yaş grubu için uygun olduğunu kaydetti.

Aikidonun temelinde barış, huzur ve sevgi yattığını, kötü düşüncelere yer olmadığını belirten Aslan “Aikido diğer savunma sanatlarından farklı olarak rakibinin gücüyle kendi gücünü birleştirerek kuvvet oluşturma ilkesine dayanır. Aikido sporu her yaşta insanların yapacağı modern savaş sanatıdır. Aikido yaşam gücüyle bütünleşme yoludur. Aikido kişinin kendini tehlikelere karşı nasıl korunacağını öğretmesinin yanı sıra kişinin ruhunu geliştirmeyi amaçlar” diye konuştu.

Rize Gençlik Spor Çok Amaçlı Spor Salonunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Antrenör Yusuf Aslan, aikido sporunu yapmak isteyen kişilere davette bulunarak aikido sporu yapmak isteyenlerin 0543 630 40 41 numaralı telefon ile iletişime geçmeleri gerektiğini belirtti.

rizeliler-“aikido”-yu-sevdi-(5).jpgrizeliler-“aikido”-yu-sevdi-(2).jpgrizeliler-“aikido”-yu-sevdi-(1).jpg

rizeliler-“aikido”-yu-sevdi-(7).jpg