Rizeliler Ankara'da Buluştu

Rizeliler Ankara'da Buluştu
Rize Dernekleri Federasyonu ile Ankara Rizeliler Derneğinin düzenlediği "Uluslararası Rize Tanıtım, Kültür ve Sanat Günleri", Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Rize Tanıtım, Kültür ve Sanat Günleri etkinliğine katılan Bakan Yazıcı, Rizelilerin ortak bir hikayesi olduğunu, hemşehriler arasında duygusal bir bağ bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'nin bir değişim ve dönüşüm süreci içinde olduğunu belirten Yazıcı, bununla birlikte Rize'nin de gelişim gösterdiğine dikkati çekti.

Ovit Tüneli'nin uzun süredir Türkiye'nin bir hayali olduğunu ve bunu gerçekleştirmeye başladıklarını ifade eden Yazıcı, "(Yapacağız) dedik ve başladık. 2015 sonunda tünelin yapımı bitecek. Çift tüplü yapılmakta olan Türkiye'nin en uzun tüneli. 'Hiçbir zaman yapamayacağımız bir şeyi yapıyoruz' demedik. Bu da bizim Türkiye'nin değişimini gerçekleştirirken, hesap kitap yaparak yürüdüğümüzün açık bir göstergesidir" diye konuştu.

sd.20140403154417.jpg

Rize Tanıtım, Kültür ve Sanat Günleri etkinliğine katılan Bakan Yazıcı, basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili yaptığı açıklamaları sorması üzerine, Cumhurbaşkanlığı seçimi adaylık sürecine ilişkin AK Parti’nin çok kurumsal bir yapısı olduğunu ifade ederek, ”Kolektif akıl egemendir. Cumhurbaşkanımızın söylediklerine katılıyorum. Oturup konuşulur, dolayısıyla Türkiye düşünülür, ülkemize kazandırdığımız siyasi performans çerçevesinde o süreçler yürütülür, idare edilir. Bir sorun yaşanılacağı kanaatinde değilim” ifadelerini kullandı.

ddd.20140403154529.jpg"Seçim sonrası için yolsuzlukla mücadele ile ilgili ne gibi çalışmalar yapacaksınız?" şeklindeki soruya ise Bakan Yazıcı, “Bu konu ile ilgili çalışmalar sadece yakın zamanda değil, 1,5 yılda devam ediyor. Yolsuzlukla Mücadele Kurulu var, Başbakan’ın başkanlığında. O toplantılara katılan bakanlar var. Bizim bakanlığımızda bu toplantılara iştirak eden bakanlıklardan birisi. Yakın zamanda derlenip toparlanır, hangi çerçevede değişiklik yapılacak bunların hazırlıkları devam ediyor. Bu son zamanlarda dile gelen konularla ilgili ve sınırlı değil. Biz 3 Y ile mücadele edeceğiz diye milletten yetki istedik. Bu konuda Türkiye’ye kazandırdıklarımız, hassasiyetlerimiz bellidir. O çalışma uygun bir zamanda Bakanlar Kurulu’na gelir ve Meclis’e sunulur” karşılığını vererek, konu ile ilgili detay vermesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Ergenekon davasının gerekçeli kararı içinde İlker Başbuğ ile ilgili “terörist değil, terör suçlusudur” ifadesinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Yazıcı, “Hiçbir hakim ve savcı kanunun öngörmediği bir sözcüğü bir şüpheli için kullanamaz. Kanun ‘terör suçu’ diyorsa savcı ‘terör suçu’ diyecek. Başka bir şey söyleme seçeneği yok, kanunun tanımını uyguluyor, söyleniyor. Böyle bir ayrım yapmış, nitelemeyi öyle yapmış. Kanun öyle tanımlamışsa, onun içindeyse onun dışında bir sözcük kullanma seçeneği yok. Çok zor bir dava, gerekçeli kararın 16 bin sayfa olduğu söyleniyor. Bizde uygun bir zamanda okuruz” cevabını verdi.

Bakan Yazıcı, açıklamalarının ardından etkinlik alanını gezerek, vatandaşlarla birlikte horon tepti.

da.20140403154433.jpg