Rizeliler Son Güne Bıraktı

Rizeliler Son Güne Bıraktı
30 Mart’ta yapılacak seçimler dolayısıyla nüfus müdürlüğüne adres beyanında bulunarak seçmen kütüğü kaydı oluşturmanın son gününde Rizeliler nüfus müdürlüğüne akın etti.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler nedeniyle nüfus müdürlüğüne adres beyanında bulunarak seçmen kütüğü kaydı oluşturmanın son gününde 650'den fazla vatandaş Rize'de nüfus müdürlüğüne akın etti.

rizeliler-son-gune-birakti-1.jpg

30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri nedeniyle; Yüksek Seçim Kurulunun 02/01/2014 tarihli ve C.05.0.İMİ.0.88-090.03 sayılı Güncelleştirme Genelgesi gereğince, nüfus müdürlüğüne adres beyanında bulunmak ve seçmen kütüğü kaydı oluşturulması bugün sona erdi. 3 Ocak’ta başlayan başvurularda Rizeliler, son günü tercih etti ve bugün Rize İl Nüfus Müdürlüğü yoğun bir şekilde 17 personelle başvuruları yapmak için yoğun bir çaba sarfetti.

rizeliler-son-gune-birakti-3.jpg

3 Ocaktan bugüne kadar Rize İl ve Nüfus Vatandaşlık Müdürlüğü’ne 2 binin üzerinde başvuru olurken başvuruların son günü olan bugün 650’nin üzerinde vatandaş nüfus müdürlüğüne akın ederek seçmen kaydını oluşturdu.

Rize İl ve Nüfus Vatandaşlık Müdürü Hasan Bilgetay, konu hakkında yaptığı açıklamada; Yüksek Seçim Kurulu Kararı gereğince adres bildirimlerinin 3 Ocakta başlayıp 23 Ocak bugün akşam 17.00 itibariyle sona ereceğini kaydetti.

hasan-bilgetay-rize-il-nufus-ve-vatandaslik-muduru.jpg

Rize İl Nüfus Vatandaşlık Müdürlüğü olarak adrese kayıt sisteminde başvuru alabilmesi için 2 ayrı serviste 17 personelle hizmet verdiklerini ve her personelin başvuru almakla görevlendirildiğini kaydeden Bilgetay, vatandaşların işlemlerini son saate bırakmalarının sıkıntılara neden olduğunu ifade ederek “Vatandaşlarımızın işlemlerini son güne hatta son saatlere bırakması dolayısıyla hem vatandaşlarımız, hem idarecilerimiz hem de memurlarımız zaman yetersizliğinden sıkıntıya düşmektedir. Bugünden önce günlük ortalama 100 – 150 kişi başvuruda bulunurken son 20 günde ise 2.200’ün üzerinde bir başvuru gerçekleşti. Son gün olan bugün ise 650’nin üzerinde bir başvuru alımı yaptık ve mesai saati sona erinceye kadar bu başvuruları almaya devam edeceğiz.” dedi.

Yarından itibaren Yüksek Seçim Kurulu Kararı alındıktan sonra başvuruların sisteme girişlerinin yapılacağını açıklayan Rize İl ve Nüfus Vatandaşlık Müdürü Hasan Bilgetay, “7 Şubat’a kadar başvuru alınmayacak. 7 Şubattan sonra vatandaşlarımız adrese dayalı nüfus kayıt sistemi oluşturabilir ancak seçimde bu kayıtlar geçerli olmayacaktır.” diye konuştu.

rizeliler-son-gune-birakti-2.jpg

rizeliler-son-gune-birakti-4.jpg

rizeliler-son-gune-birakti-9.jpg

rizeliler-son-gune-birakti-10.jpg