Rizeliler TBMM Başkanlı Fetih Şöleni'ne İlgi Göstermedi Tribünler Boş Kaldı

Rizeliler TBMM Başkanlı Fetih Şöleni'ne İlgi Göstermedi Tribünler Boş Kaldı
Rize Belediyesi'nin Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonu'nda düzenlediği ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın da katıldığı Rize'nin 555. Fethi'nin Yıldönümü kutlama programına vatandaşlar ilgi göstermezken spor salonunun tribünleri boş kaldı.

Rize Belediyesi tarafından Rize’nin Fethi adı altında bir kutlama programı gerçekleştirildi. 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethine dayandırılarak düzenlenen kutlama programı Rize Yeni Şehir Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın da katıldığı kutlamaya katılım az olurken, tribünler boş kaldı, Kahraman da boş tribünlere karşı konuşmasını gerçekleştirmek zorunda kaldı.

image-20160828224712.jpeg

Rize Yeni Şehir Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Fetih Kutlaması’nda konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Bütün çelme takmalara rağmen, bütün kullandıkları ajanlara, teröristlere rağmen, Pensilvanya'da besledikleri nankör, hain, zalim satılmışlara rağmen, asker elbisesi giyip namlusunu kendi milletine çevirenlere, bütün dünyaya rağmen gelişmemizi devam ettireceğiz." dedi.

"Kurtulmadık düşman çekildi"

image-20160829090445.jpeg

TBMM Başkanı Kahraman, Türkiye’de kutlanan kurtuluş günlerini eleştirip, bunların yerine zafer günlerinin kutlanması gerektiğini söyledi. Kahraman, “2 Mart Rize’nin Kurtuluş günü olarak anılır. Kurtuluş günleri tabiri yanlıştır. Kurtuluşlar değil Fetihler alınır. ‘ben esirdim şu tarihte kurtuldum’ demek; acziyet ifade eden ve insanın maneviyatını törpüleyen bir tariftir. Oysa bir çok zaferimiz var. Niye zaferleri kutlamayacağız. Rusya’nın Rize’yi işgalinden sonda 1917’de orada bir Komünist ihtilal oldu. Lenin iş başına geldi. Çar kimlerle dost ise onlarla düşkün düşmanları ile ise dost oldu. Osmanlı ile de dost oldular. Kendiliklerinden çekilip gittiler. Bu Trabzon’dan Rize’den Artvin’den, Erzurum’dan, Sarıkamış’tan topyekün çekildiler memleketlerine döndüler” dedi.

image-20160828224812.jpeg

Burada, Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan Fetih Şöleni'nde konuşan Kahraman, 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'ye çelme takılmak istendiğini belirterek, "Güçleniyoruz, daha da güçleneceğiz. Bütün çelme takmalara rağmen, bütün kullandıkları ajanlara, teröristlere rağmen, Pensilvanya'da besledikleri nankör, hain, zalim satılmışlara rağmen, asker elbisesi giyip namlusunu kendi milletine çevirenlere, bütün dünyaya rağmen gelişmemizi devam ettireceğiz. Devam ediyoruz. Büyük bir coğrafyanın mesuliyetini taşıyoruz." diye konuştu.

Kahraman, 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Haydi meydanlara" çağrısının çok önemli olduğunu vurgulayarak, "16 Temmuz'daki Türkiye'yi düşünebiliyor musunuz? İçten kargaşa, ekonomik çöküntü. Kalktı meydanlara geldi, partili partisiz gözetmeksizin millet meydanlara doldu ve darbeyi yendi. Şimdiye kadar eline bir kağıt alan geçiyordu mikrofonun başına. 'Darbe yaptık' tamam. Bundan sonra yok yok böyle bir şey. Millete rağmen hareket muvaffak olamaz. Su sıkılmaz. Darbe dönemi bitti. Cenab-ı Hak bir daha böyle günler göstermesin." şeklinde konuştu.

image-20160828224904.jpeg

Şanlı bir maziye ve Fatihlere sahip bir neslin bunu bilmek zorunda olduğunu vurgulayan Kahraman, şöyle devam etti: "Fatih'i fetihler ile anlayacağız ve böylece gençlerimize yeni Fatihler olma noktasında hız vereceğiz. Kadıköy'de 'DEVLİS' diye bir derneğin ya da teşekkülün bir çalışmasını gördüm. Yani liseli devrimciler. Che Guevara'nın tişörtünü giymişler. Che Guevara, 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik, bir gerilla. Bolivya'da, Küba'da, Güney Amerika'da, Arjantin'de faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz, olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil, tarihim bir değil. Benim kendi mefailim var. Kendi insanlarım var. Onlarla övüneceğiz. Garip. Fatih'i dünya tanıyor da Türkiye tanımayacak."

image-20160829090558.jpeg

Türk tarihinde birçok zaferlerin yer aldığını vurgulayan Kahraman, zaferlerin kutlanması gerektiğini, Fatih Sultan Mehmet'in ise Osmanlı tarihindeki en önemli asker, siyaset ve devlet adamı olduğunu ifade etti.

Kahraman, Fatih Sultan Mehmet'in Yakup ismini alan bir Venedik casusu tarafından azar azar zehirlenerek öldürüldüğünü, sağlığında 26 sefere çıktığını, bunlardan 12. seferinin ise Trabzon'a olduğunu söyledi.

Fatih Sultan Mehmet'in yaşamından kesitler anlatan Kahraman, "Bir deha insandan bahsediyoruz. Osmanlı padişahları çok değerli insanlardı. Neden bu değerleri bilmiyoruz. Öğrenmiyoruz." şeklinde konuştu.

image-20160828225016.jpeg

Fatih Sultan Mehmet tarafından Trabzon İmparatorluğu ile 28 Ağustos 1461'de Rize'nin fethedildiğini aktaran Kahraman, "Biz Fatihlerin nesliyiz, ahfadıyız. Biz esirlerin nesli değiliz. Biz esaret kabul etmeyiz. Fetihleri kutlayacağız. Coşku ile kutlayacağız. Gençlerimize Fatih'i anlatacağız, fetihleri anlatacağız." ifadesini kullandı.

Fetih ruhuna sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Kahraman, şöyle devam etti: "Dünya bizi, gelişmemizi istemeyerek engellemeye çalışıyor, çelmeler takıyor. Buna karşı güçlü olursak dururuz. İnşallah öyle olacağız. Biliyorsunuz; Fatih Sultan Mehmet Han gemileri karadan yürütmüştü. Şimdi onun torunu arabaları denizin altından yürütüyor. Trenleri köprünün üstünden yürütecek. Açılışını yaptık. Muhteşem bir köprü. Adı Ne? Yavuz Sultan Selim. Diğer köprü Fatih Sultan Mehmet. Dört dakikad körfezi geçiren köprünün adı ne? Osman Gazi. Tarihimize sahip çıkıyoruz. Tarihimize sahip çıkacağız. Sahte kahramanlara rağbet yok. Gerçek kahramanlara rağbet var. Fetih ruhuna önce Rize sahip çıkacak ve bu ruhu yayacağız."

image-20160828225144.jpeg

Kahraman, Türkiye'nin bir bütün olduğunu ve kenetlenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Parmaklar farklı ama tek bilektir. Bunu Yenikapı'da gördük. Parti farkı, bunlar dışarısının telkinidir. Biz bir bütünüz. Biz bir kardeşiz. Bu ruh içerisinde devam edeceğiz. O ruh ve duyguyu bozmayacağız. Devamı için gerekeni yapacağız." dedi.

Kahraman'a konuşmasının ardından Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap tarafından hediye taktim edildi.

image-20160828224423.jpeg

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Fetih Şöleni'ne katılmadan önce dün İkizdere'de trafik kazasında hayatını kaybeden Abdurrahman ve Bekir Delihasan'ın Muradiye Beldesindeki cenaze törenine katıldı. Kahraman, daha sonra ÇAYKUR Cumhuriyet Çay Fabrikasına geçerek burada çalışmalar hakkında bir süre bilgi aldı.

image-20160829091432.jpeg

Kahraman daha sonra Rize'nin Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 555. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Yenişehir Spor Salonu'ndaki törene katıldı.

image-20160829090823.jpeg

image-20160829090930.jpeg