Rizeliler'e Hakaret Eden Can Ataklı'dan Savunma: Linç Kampanyasına Maruz Kaldım"

Rizeliler'e Hakaret Eden Can Ataklı'dan Savunma: Linç Kampanyasına Maruz Kaldım"
Rizelilere ağır hakaretlerde bulunan ve tehdit eden TELE1 sunucusu Can Ataklı, Rize üzerinden bir linç kampanyasına maruz kaldığını söyleyerek Rizeli olan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in kendisini aradığını ve durumdan rahatsız olduğunu kaydetti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Rize'nin İkizdere ve Çayeli ilçesinde gösterilen tepki ve protestoları programında yorumlayan ve Rizelilere hakaretler yağdırarak sersem, kiralık ve cahil diyerek hakaret ve tehdit eden TELE1 sunucusu Can Ataklı, Rize üzerinden kendisine karşı linç kampanyası yürütüldüğünü öne sürerek sosyal medya hesabında açıklamada bulundu.

Ataklı, yaptığı açıklamada, "RTÜK başkanı Ebubekir Şahin de rahatsız olmuş bu durumdan ve beni telefonla aradı. Başkan ‘Ben de aslen Rizeliyim, çok öfkelenmişler, gönül almanızda yarar var’ dedi" ifadelerini kullandı. Ataklı, pazartesi günü TELE1 ekranlarından açıklama yapacağını söyledi.

İşte Ataklı’nın o açıklaması:

AÇIKLAMA; Başta ahaber olmak üzere bir kısım medya organlarında Rize üzerinden hakkımda bir linç kampanyası yürütüyor. Yine konuşmam montajlanmış ve bu kanallar beni açıkça hedef gösteriyor. Kampanyayı o kadar saldırgan hale getirdiler ki RTÜK başkanı Ebubekir Şahin de rahatsız olmuş bu durumdan ve beni telefonla aradı. Başkan "Ben de aslen Rizeliyim, çok öfkelenmişler, gönül almanızda yarar var" dedi. RTÜK başkanına konuşmamda belli bir grubu hedef aldığımı, zaten Rize ya da başka bir şehir, hiç bir zaman halkı hedef almadığımı ve hakaret etmediğimi belirttim ve "Elbette pek çok kişi üzülmüşse gönül alacağım" dedim. Bu arada ilk kez şikayetler üzerine "hemen işlem yapacağını" açıklamak yerine beni arayan ve "sizin bilerek kimseyi kırmadığınızı biliyorum, bu konuda gönül almanız çok iyi olur" demesi de beni şaşırttığı kadar mutlu da etti. Kendisine teşekkür ederim. Başta ahaber olmak üzere gerçekler karşısında çaresizlik içinde kıvranan kimi sözde medya organları bu tür hedef göstermeleri ve linç kampanyalarını çok sık yapıyor. Ancak bunların bir gün hesabının sorulacağını da bilmeleri gerek. Özışıklar olayı ders olmalı en azından. Pazartesi günü tele1'deki "Gün başlıyor" programında saat tam 08.05'i gösterdiğinde Rize konusunda değerlendirmelerde bulunacağım. Ama ırkçı şoven tahriklerle insanları hedef gösterenler bilsinler ki bunlarla beni yıldırmaları mümkün değil.

can-ataklidan-rize-aciklamasi-1.jpgcan-ataklidan-rize-aciklamasi.jpg

Ataklı'nın büyük tepki çeken konuşması şöyle:

İLGİLİ HABERİMİZ

Can Ataklı'dan Rizeliler İçin Küstahça Sözler