Rizeliler'in derneği imrendiriyor

Rizeliler'in derneği imrendiriyor
Esenler Rizeliler Derneği tarafından "Haydi Esenler, İnsanımız İçin Gönüllü Kan Bağışçısı Olmaya" kan bağışı kampanyası düzenlendi.

İstanbul'daki Rizeliler Derneği'nden örnek bir kampanya...

Esenler Rizeliler Derneği 30-31 Ekim tarihlerinde Esenler Dörtyol Meydanı'nda "Haydi Esenler, İnsanımız İçin Gönüllü Kan Bağışçısı Olmaya" kan bağış kampanyası düzenledi.

Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Barış Al yaptığı açıklamada, gönüllü  kan bağışı yaparak insanları sağlığına kavuşturmanın toplumsal dayanışmaya katkı sağlayan örnek bir davranış olduğunu belirterek, kan ve kan ürünleri açısından Türkiye'yi kendi kendine yeterli hale getirme ve kan bağışını artırmanın, herkes için kazanç olacağını vurguladı.

Kan bağışı konusuna gösterilen duyarlılık ve çabalar biraraya geldiğinde büyük anlam taşıyacak, verdiği kanla bir yaşam kurtaran insan, onurlu ve saygın bir görevi yerine getirmiş olacaktır diyen Al "kan, kaynağı sadece insanda olan, yapay olarak üretilemeyen hayatî bir maddedir. Edebiyatımızda; şiir ve türkülerimizde çeşitli anlamlar yüklenmiş sıkça kullanılan bir  ifade vardır: “Derdimin dermanı sensin efendim!” Bu mısrayı dar anlamda kan için düşündüğümüzde artık bir teşbihe değil, katı bir gerçeğe işaret etmiş oluruz: Derdimin dermanı sendedir, senin dermanın da bende... Birbirimize en çok kan konusunda muhtacız." dedi.

İki gün devam eden kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterildiğini ifade eden Başkan Al kampanyanın amacına ulaştığını belirttiği konuşmasında şunları söyledi: Özellikle bulunması zor olan kan gruplarına sahip kişiler tarafından yapılan bağışlar sayesinde organizasyon büyük ölçüde amacına ulaşmış oldu. Türk Kızılayı Kuzey Marmara Kan Merkezi çalışanlarına, büyük bir duyarlılık gösteren Esenler sakinlerine ve sevgili hemşehrilerime Esenler Rizeliler Derneği Yönetim Kurulu adına teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunarım.  

kan-bagisi-esenler-rizeliler-dernegi.jpg