Rizeli'nin Banka İsyanı

Rizeli'nin Banka İsyanı
Bankalar, kredi kullandırdıkları müşterilerinden her gün yeni bir gelir elde etme yoluna gidiyor.

Ödediği taksit miktarını artırarak taksit sayısını azaltmak isteyen vatandaş Kredi Taksit Sayısını Düşürme Ücreti ile karşılaştı. İşte sikayetvar.com'a aktarılan o olay...

Kredi kullananlara bankalardan bir masraf daha. Dosya masrafı, erken ödeme cezası, sigorta masrafları ve yapılandırma ücreti derken bir masraf daha çıktı. Kredi taksit tutarını artırıp kredi taksit sayısını düşürmek isteyen Orhan K.’nin www.sikayetvar.com’a gönderdiği şikayete göre banka bu işlem için 400 TL istedi.

Rize’de yaşayan Orhan K. Temmuz 2011’de konut kredisi çektikten sonra ödemediği masraf kalmadı. Kredi çekerken dosya masrafı ödedi, eline toplu para geçince çektiği kredinin bir miktarını ödeyince erken ödeme cezası ödedi, düşen faiz oranları sonrası kredisini yapılandırmak istedi; tekrar dosya masrafı ve yapılandırma ücreti ödedi.

Ödediği masraflardan kurtulmak isteyen Orhan K. kredi taksit tutarını yükseltip taksit sayısını düşürmek istedi, bu sefer de banka kredi taksit sayısını düşürmek için ücret istedi. Bununla da kalmadı. Bankanın aldığı tüm masrafların iadesi için yargıya başvurmak istedi, banka bu sefer de 50 TL doküman ücreti istedi.

“BU NASIL BANKACILIK?"

Bankadan kredi çektikten sonra neredeyse tüm masrafların alındığı Orhan K. şikayetini şöyle dile getirdi: “Temmuz 2011 yılında bankadan çektiğim konut kredisi için dosya masrafı ödedim. 2013 yılında 14 bin TL gibi bir miktar para elime geçince, kredinin bir miktarını ödeyim dedim para yatırdım, bu sefer de erken ödeme cezası aldılar. Faiz oranları düşünce kredimi yapılandırmak istedim, kredimi yapılandırdım diye yapılandırma masrafı aldılar.

Şimdi taksit tutarını yükseltip taksit sayısını düşürmek için 28-03-2013 günü müracaat ettiğimde 400 TL masrafı olduğunu söylediler, bu nasıl bankacılık? Ben de aynı gün masrafların iadesi için gerekli yerlere müracaat etmek için bankaya dilekçe vererek masrafların dökümanını istedim, 50 TL masraf parası istediler. Yasa çıktı masraf alınmayacak diyorlar ama halen alıyorlar. Kredim bitsin, bir daha bankanın kapısının önünden geçmeyeceğim yine bir masraf çıkar diye.”