Rizeli’nin Piyango Bileti: Piyango Haramdır. Büyük İkramiye Kazanmak İstiyorsanız Allah ve Resulune İtaat Edin

Rizeli’nin Piyango Bileti: Piyango Haramdır. Büyük İkramiye Kazanmak İstiyorsanız Allah ve Resulune İtaat Edin
Rize'de şehir içindeki reklam panolarına, bir grup şuurlu Müslüman tarafından “Piyango'nun kumar ve haram" olduğunu belirten afişler asıldı, piyango’ya benzetilen el ilanları dağıtıldı.

Yılbaşı yaklaşırken Rize'de reklam panoları ve bilbordlar “Piyango'nun kumar ve haram" olduğunu belirten afişlerle donatıldı. Şehir merkezinin birçok noktasındaki reklam panolarına asılan afişlerle, kentte dağıtımı yapılan piyangoya benzetilen el ilanlarında kumar ve şans oyunlarının dinen yasak olduğuna dair ayet ve hadislere yer verilerek, vatandaşlara piyango bileti almamaları yönünde uyarılarda bulunuldu.

Kentte dağıtımı yapılan ve piyangoya benzetilen el ilanlarının ön kısmında “Piyango Haramdır. Büyük ikramiye kazanmak istiyorsanız Allah (c.c.) ve Resulullah (S.A.V.) itaat edin.” yazısı yer alırken, arka kısmında ise “Önemli Uyarılar” yer aldı ve şunlar kaydedildi:

"ÖNEMLİ UYARILAR

1) Piyango haramdır! Çünkü kumardır. (Delili: Maide Süresi 90. Ayet)

a) “Ey iman edenler. Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir. Bunlardan uzak durunuz ki kurtuluşa eresiniz”

2) Şans oyunları ve kumarla ilgili Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) şöyle buyurmuştur.

a) Her kim kumar oynarsa Allah (c.c.) ve Resulü (S.A.V.)’ne isyan etmiş olur. (Hadis-i Şerif)

3) Bir mümin hayat ölçülerini helalere ve haramlara göre belirlemelidir. Rızıklarını helalinden kazanmalı, haramlardan uzak durmalıdır.

4) Er-Rezzak olan Allah (c.c.) kullarından dilediği kimsenin rızkını genişletir ve dilediğine de kısar. Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

5) Bir mümine yakışan en güzel davranış yarattığı bütün canlılara rızkına kefil olan Allah (c.c.)’a teslimiyet gösterip helal rızık için çalışmasıdır.

BU BAĞLAMDA

Dünya ve Ahiret saadeti için Müslüman kardeşlerimizin piyango, şans oyunları ve kumardan uzak durabilmesinin helal rızıklarının bol olmalarını Yüce Allah (c.c.)’den niyaz ediyoruz. Selam ve Dua ile."

Öte yandan kentte daha önce de banka önlerinde yer alan reklam panolarına faize karşı afişler asılmış ve vatandaşların faizli kredi çekmemeleri uyarılarında bulunulmuştu.

rizeli’nin-piyango-bileti-piyango-haramdir.-buyuk-ikramiye-kazanmak-istiyorsaniz-allah-ve-resulune-itaat-edin-(19).jpgrizeli’nin-piyango-bileti-piyango-haramdir.-buyuk-ikramiye-kazanmak-istiyorsaniz-allah-ve-resulune-itaat-edin-(2).jpgrizeli’nin-piyango-bileti-piyango-haramdir.-buyuk-ikramiye-kazanmak-istiyorsaniz-allah-ve-resulune-itaat-edin-(7).jpgrizeli’nin-piyango-bileti-piyango-haramdir.-buyuk-ikramiye-kazanmak-istiyorsaniz-allah-ve-resulune-itaat-edin-(9).jpgrizeli’nin-piyango-bileti-piyango-haramdir.-buyuk-ikramiye-kazanmak-istiyorsaniz-allah-ve-resulune-itaat-edin-(13).jpgrizeli’nin-piyango-bileti-piyango-haramdir.-buyuk-ikramiye-kazanmak-istiyorsaniz-allah-ve-resulune-itaat-edin-(14).jpgrizeli’nin-piyango-bileti-piyango-haramdir.-buyuk-ikramiye-kazanmak-istiyorsaniz-allah-ve-resulune-itaat-edin-(17).jpgrizeli’nin-piyango-bileti-piyango-haramdir.-buyuk-ikramiye-kazanmak-istiyorsaniz-allah-ve-resulune-itaat-edin-(18).jpgrizeli’nin-piyango-bileti-piyango-haramdir.-buyuk-ikramiye-kazanmak-istiyorsaniz-allah-ve-resulune-itaat-edin-(16).jpgrizeli’nin-piyango-bileti-piyango-haramdir.-buyuk-ikramiye-kazanmak-istiyorsaniz-allah-ve-resulune-itaat-edin-(4).jpgrizeli’nin-piyango-bileti-piyango-haramdir.-buyuk-ikramiye-kazanmak-istiyorsaniz-allah-ve-resulune-itaat-edin-(3).jpgrizeli’nin-piyango-bileti-piyango-haramdir.-buyuk-ikramiye-kazanmak-istiyorsaniz-allah-ve-resulune-itaat-edin-(11).jpgrizeli’nin-piyango-bileti-piyango-haramdir.-buyuk-ikramiye-kazanmak-istiyorsaniz-allah-ve-resulune-itaat-edin-(8).jpgrizeli’nin-piyango-bileti-piyango-haramdir.-buyuk-ikramiye-kazanmak-istiyorsaniz-allah-ve-resulune-itaat-edin-(12).jpgrizeli’nin-piyango-bileti-piyango-haramdir.-buyuk-ikramiye-kazanmak-istiyorsaniz-allah-ve-resulune-itaat-edin-(1).jpg