Rizeli'nin Sağlığı Emin Ellerde

Rizeli'nin Sağlığı Emin Ellerde
Rize İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmesi ve hastalıklar oluşmadan önce hastalıkları önlemek amacıyla...

Rize İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmesi ve hastalıklar oluşmadan önce hastalıkları önlemek amacıyla halk sağlığına yönelik düzenlediği koruyucu sağlık hizmetlerini çeşitli etkinliklerle sürdürüyor.

Rize İl Halk Sağlığı Müdürlüğü düzenlediği etkinliklerle, koruyucu sağlık hizmetleri ile toplum bilincinin arttırılarak, hastalık meydana gelmeden hastalığı önlemek ve hayat standardını yükseltmek amacıyla vatandaşların dikkatini çekmeye çalışıyor. Rize’de daha once birçok etkinlik düzenleyerek halkın sağlıklı bir yaşam sürmesini hedefleyen İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, son olarak, her yıl Eylül ayının ilk haftasının “Halk Sağlığı Haftası” olarak anılması dolayısıyla Tuzcuoğlu Memişağa Parkında stand açtı. Standda vatandaşların kan ölçümleri yapılırken, vatandaşlara ayrıca sağlıklı bir hayatın temel gereksinimlerini içeren bilgilerin yer aldığı ve daha önceden hazırlanan broşürlerin dağıtımı yapıldı.

rize-halk-sagligi-personeli-standda-vatandaslara-hizmette-(5).jpg

3-9 Eylül tarihleri arasının “Halk Sağlığı Haftası” olarak Kabul edildiğinden çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Rize İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, yaptığı açıklamada, Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce, hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için halk sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinin artırılarak sürdürüldüğünü ifade etti.

rize-halk-sagligi-personeli-standda-vatandaslara-hizmette-(6).jpg

Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında; egzersizin önemi, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite, hareketli yaşam, şişmanlık ve şişmanlığın oluşturduğu riskler, bunlarla ilgili doğru alışkanlıklar kazanılmasının sağlanması, kanser taramaları, tütün ve tütün ürünlerinin zararları ve anne sütünün önemi hakkında toplum bilincinin oluşturulması amacıyla, Tuzcuoğlu Memişağa Parkında stand açtıklarını ve kurulan stantta kan şekeri ölçümü yapılarak, konularla ilgili broşür dağıtımının yapıldığını söyleyen Özşahin, “Halk Sağlığı Haftası” etkinliklerinin ilk gününde, ekiplerin dağıtmış olduğu broşürlere vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstermesi bizleri oldukça memnun etmiştir. Standımıza başvuran bütün vatandaşlarımızla personelimiz tek tek ilgilenerek onlara yardımcı olmaktadır. Bundan sonra da bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz. Bu etkinlikte vatandaşlarımızın sağlık yönünden bilgilendirilmesiyle beraber sağlık çalışanlarımızın her zaman halkımızın yanında ve hizmetinde olduğunun bir kez daha vurgulanması hedeflenmiştir.” dedi.

rize-halk-sagligi-personeli-standda-vatandaslara-hizmette-(1).jpg

Sağlık hizmetleri ve halk sağlığı çalışmalarının; etkisi uzun vadelerde ortaya çıkan, sabır gerektiren, uzun soluklu çalışmaları içerdiğini kaydeden Dr. Özşahin, “Bu uzun soluklu yolda Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürmekteyiz. Bu yolda birlikte ilerlediğimiz tüm vatandaşlarımıza sağlık dolu günler diliyoruz" diye konuştu.

rize-halk-sagligi-personeli-standda-vatandaslara-hizmette-(2).jpg

rize-halk-sagligi-personeli-standda-vatandaslara-hizmette-(3).jpg

rize-halk-sagligi-personeli-standda-vatandaslara-hizmette-(4).jpg

rize-halk-sagligi-personeli-standda-vatandaslara-hizmette-(7).jpg

rize-halk-sagligi-personeli-standda-vatandaslara-hizmette-(8).jpg

rize-halk-sagligi-personeli-standda-vatandaslara-hizmette-(9).jpg

rize-halk-sagligi-personeli-standda-vatandaslara-hizmette-(10).jpg

rize-halk-sagligi-personeli-standda-vatandaslara-hizmette-(11).jpg

rize-halk-sagligi-personeli-standda-vatandaslara-hizmette-(12).jpg