Rizem Kültür ve Turizm Derneği'nden Vali Yazıcı'ya Ziyaret

Rizem Kültür ve Turizm Derneği'nden Vali Yazıcı'ya Ziyaret
Rizem Kültür ve Turizm Derneği heyeti, Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Kemal Zaimoğlu, beraberinde dernek yönetimim kurulu üyeleriyle birlikte Rize Valisi Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ziyaret esnasında açıklamada bulunan Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, Rize’de turistik tesis işletmecileri ile turizm işi yapan firmaların birleşerek Rizem Kültür ve Turizm Derneğini kurduklarını ifade ederek, son yıllarda artan turist sayısı ile birlikte turizme daha çok ağırlık vermeleri gerektiğini ve böyle bir dernek altında toplanarak kişisel ve bölgesel sorunları daha rahat çözeceklerine inandıklarını söyledi.

Derneğin turizmi geliştirmeyi amaçladığı kadar Rize kültürüne de katkı sağlamayı amaçladığını ifade eden Zaimoğlu, “Rize esnafının, işadamlarının Rize’nin ve bölgemizin farklılığının farkına varmalarını sağlamak hedefimizdir. Bölgemiz, doğal güzellikleri ile eşsiz bir bölge. İnsanımızda bu farkındalığı oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

rizem-kultur-ve-turizm-derneginden-rize-valisi-ersin-yaziciya-ziyaret-1.jpg

Dernek yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yazıcı, “Rize’nin turizmi hepimizin ortak konusu. El ele verip birlikte çalışacağız. Bu süreçte, derneğimiz de kurumsal yapısıyla yer alırsa daha faydalı olacaktır. Hep beraber daha nitelikli ve kaliteli turizm ve hizmet sektörünü hayata geçireceğiz." dedi. 

Rize turizminin başta kamu sektörü olmak üzere, devletin ve hükümetin ülke genelinde uygulamış olduğu turizm politikalarıyla beraber her geçen gün geliştiğini vurgulayan Vali Yazıcı; "Yerelde Valilik, İl Özel İdaresi, Belediyeler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz birçok kurumla beraber yapılan çalışmalar, ama bir taraftan da özel sektörün özellikle alt yapısının geliştirilmesi hususunda vereceği gayretlerle biz önümüzdeki süreçte Rize’deki turizmin özellikle doğa, tarih, kültür ve doğaya dayalı sektörün daha hızlı gelişeceğini ümit ediyoruz, bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Rize turizminin istenilen seviyeye ulaşmasında koordinasyonun önemine vurgu yapan Yazıcı, bu alanda tüm kuruluşların birlikte hareket ederek geleceğe yönelik plan ve projelerin oluşturulmasında birlikte karar alınmasının daha verimli olacağını söyledi.

Rize'nin Karadeniz için önemli bir turizm köşesi olduğundan turizmin daha nitelikli olmasını istediklerini kaydeden Vali Çakır, "Gelen insanların burada daha uzun süreli kalmalarını ve hoş vakit geçirmelerini sağlamak için önemli adımlar atılıyor. Rize birçok sektörde, birçok alanda önemli yatırımların ve çalışmaların yapıldığı bir kent olarak çalışmalarını sürdürüyor. Rize ilçeleri ile beraber gezip görmeye değer çok güzel turistik, kültürel ve doğal güzellikleri olan yerlere sahiptir. Özellikle Doğu Karadeniz’in özelliğinden dolayı sıcak iklimlerden bu bölgelere tatil yapma amacıyla gelen vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Turizm sektörünün düzenli olarak birlikte hareket edebilmesi için hizmet içi eğitimlerle, değişik seminerlerle, kurslarla, yerine göre il dışı gezi ve incelemelerle özellikle de Kalkınma Ajansımızın özel sektöre ait turizm alt yapısının güçlendirilmesine dönük vereceği desteğin de deklarasyonunu ifade ederek;  AB projecilik ve benzeri projeler hazırlama anlamındaki tecrübe ve deneyimlerinin güçlendirilmesi de sizin işleyiş ve çalışmalarınız arasında olması gerektiğini düşünüyorum." dedi.