Rizem Kültür ve Turizm Derneği'nin yeni başkanı Burak Avcı oldu

Rizem Kültür ve Turizm Derneği'nin yeni başkanı Burak Avcı oldu
Rizem Kültür ve Turizm Derneği'nde başkan Dursun Canca'nın görev süresinin sona ermesi nedeniyle gerçekleştirilen kongrede başkanlığa Burak Avcı seçildi.

Rize ve bölge turizminde önemli projelere imza atan Rizem Kültür ve Turizm Derneği, 6. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

İki dönem üst üste görev yapan eski başkan Dursun Canca'nın görev süresi dolması sebebiyle Genel Kurul'a tek liste ile girildi ve katılan üyelerin oy birliği ile yeni başkan Tamitur Turizm Seyahat Acentası sahibi Burak Avcı oldu.

20 yıla yakın bir süredir turizm sektöründe aktif görev yapan Avcı, otel yöneticiliği ve seyahat acentacılığı tecrübesinin yanında aynı zamanda kokartlı bir turist rehberidir.

Avcı'nın başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulunda yer alan isimler şunlardır: Cem Temizel, Beytullah Şark, Ramazan Aydoğan, Semih Fatih Kızıltan, Ahmet Oflu, Ziya Köse, Ertuğrul Turna, Yasemin Suyabatmaz, Şükür Cerrah, Eyüp Sultan Sarı, Selçuk Haşimoğlu.

Denetim Kurulu ise Leyla Kan, Sabahattin Okumuşoğlu, Recep Ali Avcı’dan oluştu.

Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Burak Avcı, görevi devraldığı Dursun Canca ve ekibine teşekkür etti ve eski başkanlar gibi kendisinin de fahri başkan olarak desteklerini yanında hissetmekten dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Genel Kurul'da yapılan sunumlarda;

  • 2013 yılında kurulan ve Rize'de yerleşik faaliyet gösteren önemli turizm firmalarının üyesi olduğu bu derneğin on yıldır süre gelen faaliyetlerinin gelişerek devam edeceği,
  • Rize'nin turizm ve kültürel değerlerinin bilinirliğini arttırmaya yönelik pazarlama çalışmalarına daha çok ağırlık verileceği,
  • Derneğin yeni üyelerle beraber daha fazla temsil ve etkinlik imkânına sahip olması gerektiği,
  • Rize-Artvin Havaalanı'nın yarattığı potansiyeli daha verimli şekilde kullanmak üzere çalışmalar yapılacağı,
  • Yurtdışı misafirlerinin sayısını arttıracak pazarlama faaliyetlerinde öncülük edecek çalışmalar yapılacağı,
  • Gürcistan ile turizme yönelik ilişkilerde öncülük etmeye çalışılacağı,
  • Komşu illerin turizm potansiyelini de kullanıp Rize'nin turizm merkezi olma çalışmalarına destek sağlanacağı,
  • Yurtiçi ve yurtdışı turizm fuarlarında şehrimizi temsil noktasında aktif görev alınması gerektiği,
  • Bölgedeki Gastronomi ve Çay Turizmi, kış turizmi, spor turizmi gibi turizm çeşitliliği çalışmalarında aktif rol oynanması gerekliliği,
  • Sürdürülebilir turizm bilincini yerel halka yayacak eğitim ve mentörlük çalışmalarında yer alınması,
  • Hazırlanan turizm master planı çerçevesinde çalışmalarda etkin ve aktif yer alınması gerekliliği,
  • Sektörde STK, yerel yönetim, ticari işletmeler ve yöre halkının birlikteliğini sağlayan projeler ve etkinliklerde var olunması konularına değinildi.

Genel kurul kapanış konuşmasında kurula katılan üyelerin desteklerinin ve birlik beraberliğin büyüyerek gelişmesi noktasında tüm paydaşları kucaklayan, bölge turizmi konularında katılımcı, etkin iletişim ve pazarlama faaliyetlerine ağırlık veren bir yönetim olma hedefleri tekrar vurgulandı ve tüm üyelere katılımlarından dolayı teşekkür edilerek genel kurul sonlandırıldı.

rizem-kultur-ve-turizm-derneginin-yeni-baskani-burak-avci-3.jpg

rizem-kultur-ve-turizm-derneginin-yeni-baskani-burak-avci-2.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum