RİZEM'de Zaimoğlu Güven Tazeledi

RİZEM'de Zaimoğlu Güven Tazeledi
Rizem Kültür ve Turizm Derneği’nin 1.olağan genel kurulu sonucu Hüsnü kemal Zaimoğlu yeniden başkan seçilirken yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

Rize’de faaliyet gösteren Rizem Kültür ve Turizm Derneği’nin 1.olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Rizem Kültür ve Turizm Derneği’nin 1.olağan genel kurulunda mevcut başkan Hüsnü Kemal Zaimoğlu yeniden başkan seçildi.

Grand Çavuşoğlu Hotel’de gerçekleştirilen genel kurul, derneğin önceki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çok sayıda üyenin katılımı ile gerçekleştirildi.  Kongrede, karar yeter sayısına ulaşılması üzerine seçilen Divan Kurulu, aday listelerini topladı. Tek listeyle seçime giren Hüsnü Kemal Zaimoğlu ve yeni yönetimi oy birliğiyle yeniden göreve getirildi.

rizem-kultur-ve-dayanisma-dernegi-kongresi.jpg

Kongrede bir konuşma yapan Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, “Hepinizin bildiği gibi 2013 Kasım ayında derneğimizi kurduk. Derneğimizin amacını da şehrimizdeki kültür ve turizm alanında ortaya çıkan boşluğu doldurmak ve şehrin kültürel ve turizm potansiyelini katma değere dönüştürmek olarak belirleyerek bu doğrultuda çalışmalarımıza başladık.” Dedi.

Zaimoğlu, “Rize olarak en büyük problemiz Rize’nin turizm potansiyelinin tam olarak bilinmemesi ve doğru bir biçimde anlatılamamasıdır. Bunun bir sonucu olarak da turizm mevsiminin kısıtlı olması Rize’yi turizm açısından bir kısır döngüye ve kısıtlı bir zamanda yapılabilen turizme mecbur bırakmaktadır. Bu yüzden öncelikle şehrimizin mevcut kültür ve turizm potansiyelinin ne olduğunu ortaya koyarak, ilimizde kısıtlı olan turizm sezonunu daha uzun süreye yaymalıyız. Bunun için de İlimizin yılın en az 6 ayında turist çekebilen bir turizm bölgesi olabilmesi için gerekli fizibilite çalışmalarının yapılması konusunda şehrin diğer dinamikleriyle ortak çalışmalar yapıp; Rize’yi turizm alanında hak ettiği yere taşımamız gerekmektedir.” dedi

husnu-kemal-zaimoglu.20141108175339.jpg

Zaimoğlu konuşmasının devamında, “Şehrimizin genel itibariyle deniz turizminden turist çekmediği aşikardır. Bizim de bu durumda elimizde olan yaylalarımızı, şelalerimizi, raftinge müsait derelerimizi ve trakinge açılabilecek olan alanlarımızı turizme açmamız gerekmektedir. Yani kısacası ne yediğimizi ne içtiğimizi, tüm dünyaya tanıtarak kültür içerikli turizme yönelmeliyiz.

Yaz şartlarında yaylalarımızı, şelalelerimizi görmeye gelen turistleri sonbahar döneminde bir renk cümbüşü haline gelen Karadeniz’in insanı büyüleyen doğal güzelliklerini fotoğraflama adı altında bu bölgeye çekmeliyiz.

Ayrıca ilkbahar döneminde Fırtına vadisi gibi raftinge bir hayli müsait olan alanlarımızı da turizme açarak, bu dönemde insanların rafting yapmak amacıyla Rize’ye gelmelerini sağlamalıyız. Bunlara ilave olarak sağlık turizmi, termal tesisler ve Andon içmelerinin de turizmimize kazandırılmasının gerekliliği ortadadır.” dedi

Zaimoğlu konuşmasının sonunda “Biz varsak Rize var. Biz varsak Rizem Kültür ve Turizm Derneği var. Eğer ben ve onlar varsa yine Rize’nin makûs talihi var. Bizler buna asla izin vermeyecek cesarete ve ferasete sahibiz. Bundan dolayı hepinizi tebrik eder yeni yönetimin hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” dedi.

rizem-kultur-ve-dayanisma-dernegi-kongresi-1.jpg

Yapılan seçim sonucu oluşan yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELER

Hüsnü Kemal Zaimoğlu (Başkan)

Ekrem Çavuşoğlu (Başkan Yardımcısı)

Yasemin Suyabatmaz (Başkan Yardımcısı)

Gülhanım Delihasan (Genel Sekreter)

Fatma Karasüleymanoğlu (Halkla İlişkiler)

Sündüz Yeniçırak (Ar-Ge Komisyonu)

Leyla Kan (Muhasip)

Ramazan Aydoğan (Kurumsal İletişim)

D.Dursun Canca (Eğitim Birimi)

Ziya Köse (Yön. Kur. Üyesi)

Cem Temizel (Yön.Kur.Üyesi)

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Abdullah Karali, Asaf Memişoğlu, Cantuğ Beşgür, Halil İbrahim Haşimoğlu, Mehmet Ali Karamehmetoğlu, Emin Yıldız

DENETİM KURULU ASIL ÜYELER

Mustafa Hapeloğlu, Sami Bilgin, Ahmet Şaban Zehiroğlu

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Seçkin Taylan, İzzet Çelik, Ömer Çavuşoğlu

rizem-kultur-ve-dayanisma-dernegi-yonetimi.jpg