Rize’nin 2 Mart Kurtuluş Töreni Programı Belli Oldu

Rize’nin 2 Mart Kurtuluş Töreni Programı Belli Oldu
Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünde gerçekleştirilecek etkinlik programı belli oldu.

Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Rize Valiliği ve Rize Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan etkinlikler, 28 Şubat Pazar günü yapılacak olan Masa Tenisi Turnuvası ile başlayacak. Etkinlikler, 1 Mart’ta İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan “İşgal Yıllarında Rize” isimli tiyatro gösterisiyle devam edecek.

Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü olan 2 Mart’ta ise Rize Kalesi’nden top atışı gerçekleştirilecek, Cumhuriyet Meydanında ise Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulacak. Çelenklerin sunulmasının ardından tören alanında Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra kutlama töreni programı gerçekleşecek ve İl Jandarma Komutanlığınca görevlendirilecek personel ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek kişilerce şiirler okunacak; şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Rize Belediyesi halk Oyunları ekibi gösterilerini sunacak.

Aynı gün 2-6 Mart tarihleri arasında İsmail Kahraman Kültür Merkezi Sergi Salonunda sergilenecek olan Resim Sergisi vatandaşların ziyaretine açılacak. Öğleden sonra ise İsmail Kahraman Kültür Merkezi Büyük Salonda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan Safi’nin oturum başkanlığını yapacağı ve Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Roin Kavrelişvıli ile Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük’ün konuşmacı olarak katılacağı “Kurtuluş Sonrası Kafkasya’da Jeostratejik Yapı” konulu panel düzenlenecek.

2 Mart Çarşamba günü havanın yağışlı olması durumunda ise çelenk sunma dışındaki tüm programların İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapılacağı bildirildi.

rize’nin-2-mart-kurtulus-toreni-programi-belli-oldu.jpg