Rize'nin Altın Elleri Sivas'ta

Rize'nin Altın Elleri Sivas'ta
Rize’nin Altın elleri, Sivas kongresinin 100.yılı etkinlikleri kapsamında "Altın Eller Sivas'ta Buluşuyor" isimli Geleneksel Türk El Sanatları Festivalinde yerini aldı

Gelişen teknoloji karşısında direnmeye çalışan ve unutulmaya yüz tutmuş, kaybolma tehlikesi altında bulunan Geleneksel Türk El Sanatları Festivali "Altın Eller Sivas'ta Buluşuyor" ismiyle, Sivas tarihi kent meydanında Buruciye medresesi yanında açıldı.

Açılış törenine Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Kültür Turizm Müdürü Teoman Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde Sivas'tan ve Türkiye'nin 18 farklı illinden toplam da 50 geleneksel Türk el sanatı yer aldı. Ahşap oymacılığından, cam üfleme sanatına, çömlek yapımından, bez bebek yapımına, Rize bezinden Rize sepetlerine kadar birçok geleneksel Türk el sanatı 5 gün boyunca vatandaşlara sergilenecek.

Festivalde Kültür Bakanlığına bağlı Kültür Sanatçılarından Rizeli Seher Mete ve Beyhan İslamoğlu’nun Rize Bezi Dokumaları ve Rize sepetlerinin sergilendiği stantlar yoğun ilgi gördü.

rizenin-altin-elleri-sivasta-(6).jpgrizenin-altin-elleri-sivasta-(5).jpgrizenin-altin-elleri-sivasta-(4).jpgrizenin-altin-elleri-sivasta-(3).jpgrizenin-altin-elleri-sivasta-(2).jpgrizenin-altin-elleri-sivasta-(1).jpg