Rize'nin Ana Ulaşım Planını Çıkartacağız

Rize'nin Ana Ulaşım Planını Çıkartacağız
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2038 ulaşım planını hazırlayan 10 kişilik grubun içerisinde olduğunu belirten Kasap, Rize'nin trafik sorununu minimize edeceklerini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2038 ulaşım planını hazırlayan 10 kişilik grubun içerisinde olduğunu belirten  Kasap, "Ekip arkadaşlarımla birlikte Rize'nin  ana ulaşım planını  çıkaracağız"  dedi

Ziyaretlerine ara vermeden devam eden AK Parti Rize Belediye Başkan adayı Reşat Kasap , Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifini , Rize Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasını ve Rize Esnaf ve Sanatkarlar Birliğini Ziyaret Etti. Kasap'a Merkez İlçe başkanı İshak Alim eşlik etti.

00.20140130224212.jpg

Kasap'ın şoförler ve otomobilciler odası ziyaretinde  Muzaffer Turan'ın Rize deki trafik sorununa değinmesi üzerine Kasap, Rize'nin en önemli sorunun trafik sorunu olduğunu belirtti.

Trafik sorunu ile ilgili  güney  çevre yoluna değinen  Kasap, "Güney çevre yolu Rize trafiğini kısmen rahatlatacaktır. Ancak Rize'nin büyümesi ve araç sayısındaki artış sayısı bu rahatlamanın geçici olmasına neden olacaktır. Bu nedenle trafik sorununun kalıcı olarak çözümü için ulaşım ana planını çıkartacağız." dedi

Kasap Ankara Büyükşehir belediyesinin 2038 ulaşım planını hazırlayan ekibi  Rize'ye getireceğini belirterek, Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2038 ulaşım ana planını hazırlayan 10 kişilik grubun içerisindeydim. Önümüzdeki dönemde o ekibi  Allah  nasip ederse Rize'ye getireceğim.  O ekibin içine şehir planlamacısı inşaat mühendisleri ve diğer teknik donanıma sahip insanlar var. bu çalışma gurubunun hazırlayacağı ulaşım ana planına göre Rize'nin trafik sorununu minimize edeceğiz. " dedi

Ulaşım planının yanı sıra Rize'nin imar planına da değinen Kasap, "Ulaşım ana planına göre bilimsel verilere dayanarak Rize'mizin imar planlarını da güncelleyeceğiz. Şunu da özellikle belirtmek te fayda görüyorum. sıfırdan  bir Rize kuracağız demiyoruz. Var olan yapının ve yatırımların üzerine yenilerini ekleyerek 2023 vizyonuna uygun bir şehir planını oluşturup uygulamaya koyacağız.  bunu da tabi başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere hep birlikte yapacağız”. dedi.

Kasap Esnaf Sanatlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy'la bir araya gelerek, Rize ye yapılacak yatırım ve hizmetlerle ilgili görüş alış verişinde bulundu. Kasap Rize'ye yapılacak yatırımlarda herkesimin görüşünü alacaklarını söyledi.

Eleştiriye açık ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla hizmet edeceklerini ifade eden Kasap il belediye meclisini oluştururken ince eleyip sık dokuyarak her kesimin temsil edilmesini esas alacaklarını ifade etti.

Daha sonra Esnaf ve sanatkarlar birliğini başkanı Muammer Atılgan'ı ziyaret eden Kasap, burada da trafik projesinden bahsederek yapılacak proje ile Rize esnafının da rahatlayacağını söyledi.

Kasap,  bu projeleri yaparken tek bir kesime hitap  etmeyeceklerini bütün STK'larla  fikir alış verişi içerisinde çalışacaklarını belirtti

Kasap STK ziyaretlerinin yanı sıra Rize sokakların da dolaşarak esnafları da ziyaret etti.