Rize'nin Aşkı Okullarda RENK'leniyor

Rize'nin Aşkı Okullarda RENK'leniyor
Rize’de gerek bireysel, gerekse kurumsal destekçilerin her geçen gün çığ gibi büyüttüğü RENK Projesi büyük bir aşkla devam ediyor.

Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Akademisyen, Yazar Emine Şeyma Usta ve 'Baba Reis'in kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, RENK Projesi kapsamında okullarda öğrencilerle bir araya geldi.

rizede-renk-projesi-devam-ediyor-4.20150311024415.jpg

Rize’de gerek bireysel, gerekse kurumsal destekçilerin her geçen gün çığ gibi büyüttüğü ve çocuklarımıza değerler eğitimi verilerek başarılarının artmasının hedeflendiği RENK Projesi büyük bir aşkla devam ediyor.

Vali Ersin Yazıcı’nın öncülüğünde devam eden Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesine Kamu-Kurum ve Kuruluşlarının Yöneticileri, Sivil Toplum Örgütleri, Akademisyenler ve birçok kişi Öğretmen ve Öğrencilerle birlikte kitap okuyarak projeye destek oluyor. Proje kapsamında Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Akademisyen, Yazar Emine Şeyma Usta ve Rize Eski Belediye Başkanlarından 'Baba Reis’ lakaplı Merhum Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, okullarda öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliğine katıldı.

rizede-renk-projesi-devam-ediyor-2.20150311024509.jpg

Akademisyen, Yazar Emine Şeyma Usta, RENK Projesine destek vermek üzere Rize Tevfik İleri Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Usta, öğrencilerle birlikte önce kitap okudu, sonrasında da öğrencilerin kariyerlerinde rol model oluşturmak adına hayat hikâyesini anlattı.

Emine Şeyma Usta, öğrencilerin de kendi hedeflerini belirlemeleri gerektiğini söyledi.

Usta, konuşmasının devamında ise, “Kazananlar arasında olmak istiyorsanız işinizi şansa bırakmayın. Çünkü şans, herkese değil hazırlanmış akıllara iyilik yapar. Yani, şans gelip kapınızı çaldığında hazır olmalısınız ki onunla birlikte çıkabilesiniz. Başarılı olmak bizim elimizde olan bir özelliktir. Yani her şey bize bağlıdır. Başarı bir şans değildir. Bu yüzden kişi başarılı olabilmek için neler yapmamalı, hangi özelliklere sahip olmalı bunları bilmelidir.” dedi.

rizede-renk-projesi-devam-ediyor-1.20150311024619.jpg

Rize’de 'Baba Reis' olarak bilinen eski Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu da Ekrem Orhon  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde RENK Projesine destek verdi.

Çayhan Orhon Dervişoğlu, burada öğrencilere artan dünya nüfusunun ve gelişen teknolojisindeki turizm öğrencilerinin ve yabancı dil bilmenin önemini anlatırken, yabancı dilin de önemine dikkat çekerek, İngilizce bilmeden iş yapabilmenin zorluğuna değindi.

Dünyayı bir kenara bırakarak artık ülkemizde de turizmciler için yabancı dilin şartlı hale geldiğini sözlerine ekleyen Dervişoğlu, “İngilizce olmadan sektörde yer edinmeniz, mümkün değil. Turizmde yabancı dil olmazsa olmaz bir ayaktır. Yabancı dilde kendinizi iyi bir şekilde ifade edebilecek ve kurumunuzu temsil edebilecek düzeyde İngilizce bilmeniz gerekmektedir.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı ise RENK Projesi kapsamında öğrenciler ile bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Bizler sizleri çok önemsiyoruz.  Ne kadar çok kitap okursanız hayata bakış açınız o kadar büyür. Her türlü sıkıntınızda biz sizlerin yanınızdayız.” dedi.

Konuşmasında gençlere gelecekle ilgili önemli tavsiyelerde bulunan ve sürekli kendilerini yenilemelerini isteyen Bayan Yazıcı, “Önümüzdeki günlerde yapılacak olan sınavlarda hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

rizede-renk-projesi-devam-ediyor-3.20150311024643.jpg