Rize'nin Başsavcısı Yine Değişti

Rize'nin Başsavcısı Yine Değişti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Erdoğan’ın memleketi Rize’ye atanırken, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk İnegöl’e atandı.

Bursa ili İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Osman Köse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izni ve YSK'nın tek kişilik kararnamesiyle Rize Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

Osman Köse'den boşalan İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine ise kısa bir süre önce Mersin'in Tarsus İlçesi Cumhuriyet Başsavcılığından Rize Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Mustafa Çelenk atandı.

İnegöl'de darbecilerin gönderdiği sözde darbe emrine yönelik Türkiye'de ilk soruşturmayı açtığı bildirilen Osman Köse, dün itibariyle ilişiğini keserek İnegöl'den ayrıldı.

Cuma günü yeni görev yeri olan Rize'de göreve başlayacak olan Osman Köse'ye mini bir veda töreni düzenlendi.

image-20160722054245.jpeg

Mini veda törenine Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş,İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş ve Emniyet Müdürü katıldı.

İNEGÖL İKİNCİ MEMLEKETİM OLDU

Çay bahçesinde düzenlenen törende konuşan Rize'nin yeni Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, “Beklediğim bir kararname değildi. Ülkemizin geçmiş olduğu zor durumdan dolayı böyle bir ihtiyaç doğdu. Böyle uygun görüldü. Tayinim yapıldı. Yaklaşık 4 yıldan bu yana İnegöl'de görev yapıyorum. Bu 4 yıllık süre içerisinde İnegöl ile ilgili hatıralarımın hepsi güzeldi. Yoğun bir adli çalışmanın olduğu İnegöl'de kurumlarla yakaladığımız uyum sebebiyle çok güzel çalışmalar yaptığımızı düşünüyorum. İnegöl kurum amirlerine ve İnegöl halkına teşekkür ediyorum. Güzel hatıralarla ayrıldığım bir yer olacak İnegöl. İnegöl benim ikinci bir memleketim oldu. Her geçtiğimde buraya uğrayacağım. Biraz daha hüzünlü ayrılıyorum. Çünkü burada isteyerek çalışıyordum. Hakkımızda hayırlısı olsun” dedi.

HİÇ BEKLENMEDİK ANİ BİR TAYİN

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Hiç beklenmedik ani bir tayinle daha karşı karşıyayız. Öncelikle gerçekleşen bu tayinin hem başsavcımız Osman Köse´ye hemde ailesine ve memleketimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Osman bey bizim keyifle çalıştığımız, konusuna çok hakim ve kurumun ağırlığını da ciddi şekilde üzerinde taşıyan önemli bir bürokratımız. Devlet işi malum tabi ki ani gelişme olabiliyor. Büyük bir ilin başsavcısı olarak buradan ayrılıyor olması da onun adına bir kazanım. İnşallah kendisini çok daha iyi yerlerde göreceğiz. Her ne kadar şehrimizden ayrılmış olsa da ben kendisine sevenlerinin çok olduğunu, onunla gurur duyacağımızı ifade etmek istiyorum. İnegöl´ün sulha ermesi adına yapmış olduğu katılardan dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun. Başarılar dilerim.” dedi.

KENDİSİNE KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kaymakam Ali Akça da, “Telefonla görüşmemiz sırasında tayinin çıktığını söyleyince, çok şaşırdık. Rize'ye atandığını söyleyince, Rize Başsavcılığı görevi İnegöl Başsavcılığına göre terfi olarak değerlendirilebilir. Kendisine takdir edilen görevden dolayı hayırlı olsun diyorum. Tebrik ediyorum. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yeni görev yeri hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Rize'ye atanan başsavcı Osman Köse'ye çini hediye ettiler.