Rize'nin Beklediği Proje VİDEO İZLE

Rize'nin Beklediği Proje VİDEO İZLE
Rize, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da onay verdiği, mega projeler arasında yer alan ve Karadeniz Sahilinde örnek olacak Batı Park Projesini sabırsızlıkla bekliyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ni denizle buluşturacak proje olan kara yolunun üstü kapatılarak elde edilecek alanla, denizde doldurulacak alanın birleşmesi ile denizle Rize’nin ve RTEÜ’nün buluşacağı Batı Park Projesi, sabırsızlıkla bekleniyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, üniversitenin şu an itibariyle fiziki mekan anlamında çok rahat bir fiziki mekana sahip olmadığını ve Batı Park Projesine en yakın zamanda işlevlik kazandırmak istediklerini söyledi.

RTEÜ’nün teknik desteği ile Rize Belediyesi tarafından RTEÜ Ana Kampüsü Zihni Derin Yerleşkesi önünde hazırlanan ve maliyet olarak kamulaştırmadan daha ucuza mal edilecek Batı Park Projesine en yakın zamanda işlevlik kazandırmak istediklerini açıklayan RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Batı Park Projesi‘ne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Bakan Lütfi Elvan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da destek verdiğini söyledi.

huseyin-karaman.20150108032407.jpgRTEÜ olarak 14 farklı yerleşkede 350-360 dönüm arazide yer aldıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Karaman, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Üniversitemizin fiziki mekan anlamında şu anda çok rahat bir fiziki mekanı yok. Bizim 350 – 360 dönüm arazimiz var. Toplamda bunlar 14 farklı kampüste, yerleşkede yer alıyor. Bizim ana yerleşkemiz Fener’de Zihni Derin Yerleşkesidir. Burada 90 -100 dönüm civarında  bir arazimiz var. Biz göreve geldiğimiz anda dile getirdiğimiz üniversitemizin önündeki bu projeyi, belediye boyutu da bulunduğundan belediye ile beraber yapmayı düşündük. Belediyede bu projeyi kendi 10 numara projeleri arasında takdim etmiştir. Bu projenin işlevlik kazanmasını arzu ediyoruz. Onun içinde ilimizin vekilleri ile beraber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile görüşme yaptık. Daha sonra Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu buraya geldiğinde tekrar Bakan beyle birlikte burada görüştük. Şu anda olur şeklinde gidiyor. Proje neden önemli? Üniversitede ana öğrencimizin yoğunluğu olduğu Zihni Derin Kampüsünde hem ciddi bir sosyal rekreasyon alanı bize kazandıracak hem de öğrencilere dinlenme ve sosyal faaliyetleri yapma imkanı sunacak. Ayrıca, merkezde açmayı düşündüğümüz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ile ilgili de spor alanlarını oluşturacağımız mekanlar olacak. Burada kafeterya gibi dinlenme alanları gibi yerler oluşturacağız. Bunun için bu proje önemli bir projedir. Ayrıca maliyet olarak ta bu projeyi kamulaştırmadan daha ucuza mal ederek kamuya da katkı sağlayacağız. Mesela Rize’de 50 dönüm araziyi kamulaştırma yapsak 50 milyon TL’yi buluyor. Oysaki burada 20-25 milyona yapabileceğiz bu işi. Sağolsunlar İlimizin milletvekilleri Hayati Yazıcı, Hasan Karal ve Nusret Bayraktar ile ileri gelenleri de buna destek veriyor. İnşallah en yakın zamanda buna işlevlik kazandıracağız. Gayretimiz bu yolda.” dedi.

BATI PARK PROJESİ İLE RİZE NE KAZANACAK?

Proje kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ana Kampüsü’nün önünden geçen servis yolu yer altına alınacak. Kampüs önünde bulunan Karadeniz Sahil Yolu’nun üzeri kapatılarak trafik oluşacak tüp geçitten sağlanacak. Yolun üst kısmı sosyal alana dönüştürülerek Üniversite sahil ile birleştirilmiş olacak. Yolun üzerinin kapatılması ile kazanılan alanda; yürüyüş parkurları, çay bahçeleri açık hava gösteri alanları, konser mekanları, spor kompleksleri, dinlenme ve sohbet alanları inşa edilecek. Projenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğu ve onayının alındığı da biliniyor.

İŞTE BATI PARK PROJESİNİN TANITIM VİDEOSU