Rize'nin Bu İlçesinde 100 Yıl Bu Sorun Yaşanmayacak

Rize'nin Bu İlçesinde 100 Yıl Bu Sorun Yaşanmayacak
Rize'de doğu batı ayrımı yapmadan tüm ilçelerdeki ziyaret ve incelemelerini sürdüren AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, bu kez ziyaret ettiği bu ilçeye müjdeli haberi verdi. "100 yıl burada sorun yaşanmayacak" dedi.

"Rize'nin bütün köylerini gezeceğim" sözlerinin sahibi AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, bu konudaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Rize'de gezmedik ilçe incelemede bulunmadık köy bırakmamakta kararlı olan Ak Parti Rize Milletvekili Karal, Rize'nin Derepazarı ilçesine bağlı köylerde yaptığı ziyaret ve incelemeler sırasında; dünyayı bekleyen en önemli sorunların başında gelen ve bilimadamlarının yüzyılın savaşına neden olacağını kaydettikleri "su" ile ilgili müjdeyi verdi ve Rize'de başlatmış oldukları su projesi ile şehrin batı bölgelerinde uygulanacak Varda Projesi ile Derepazarı ve batı bölgesindeki diğer ilçe ve köylerde 100 yıl su sorununun yaşanmayacağını kaydetti.

Karal, geride bırakılan 2012 Yılının Rize'de Su Yılı ilan edilmesi ile yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini ve özellikle ilçelerin su problemlerine mutlak çözüm getireceklerini açıkladı.

hasan-karal-derepazarinda-3.jpg
   
Önceki gün Rize'nin Derepazarı İlçesine bağlı köyleri ziyaret ederek bir takım incelemelerde bulunan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, gittiği köylerde köy muhtarları ve köyde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek, vatandaşların özellikle köyde karşılaştıkları problemleri yerinde inceledi ve vatandaşların taleplerini dinledi. İlçeye bağlı Bürücek, Uzunkaya, Bahattinpaşa, Çakmakçılar ve Çukurlu Köylerini ziyaret eden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'a Rize İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin de eşlik etti.

hasan-karal-derepazarinda-2.jpg

Gittikleri her bir köyde ne kadar yatırım yapıldığına dair sunumlar gerçekleştirilen köy ziyaretlerinde önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Özellikle Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu KÖYDES projesi kapsamında köylerimiz büyük hizmetler aldı ve bundan sonra da almaya devam edecek. Köylerimiz için Ankara'dan aldığımız paraları hiç bir köyün hakkını yemeden eşit bir şekilde dağıtıyoruz. Geçtiğimiz sene yaptığımız bir araştırma sonucunda maalesef Rize'mizdeki içme sularımızda problem olduğunu saptadık ve bu manada geçtiğimiz 2012 yılını su yılı ilan ederek çalışmalarımıza başladık" dedi.

hasan-karal-derepazarinda-5.jpg

İçme sularımızda oluşan bu problemi çözmek için çalışmalarını hzılandırdıklarını kaydeden Karal, "Rize Merkez ve Merkeze bağlı köylerimizi Andon suyu ile sulamakla beraber şehrimizi Batı Rize - Doğu Rize şeklinde ayırıp, Batı tarafını Varda suyu ile, Doğu tarafını ise Gürgen Suyu ile sulamak için yoğun gayret içerisindeyiz. Özellikle Rize'mizin batı tarafında bulunan ilçelerimiz için temin edeceğimiz Varda suyu bu bölgelerin ve Derepazarı ilçemizin en az 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacaktır." şeklinde konuştu.

hasan-karal-derepazarinda-6.jpg

hasan-karal-derepazarinda-4.jpg

hasan-karal-derepazarinda-1.jpg