Rize'nin Değerleri Başkent'te Görücüye Çıktı

Rize'nin Değerleri Başkent'te Görücüye Çıktı
Çayı, simidi, Rize Bezi, pidesi, kavurması, Anzer Balı, muhlaması başta olmak üzere Rize'nin birçok tescilli ürünü, Başkent Ankara'da görücüye çıktı.

Rize'nin tescilli ürünleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'nde görücüye çıktı.

Coğrafi işaret alan Rize Bezi (Feretiko), Çayeli Kurufasülyesi, Derepazarı Pidesi, Rize Simidi, Rize Baston Ekmek ve başvuruları yapılıp süreçleri devam eden, Anzer Balı, Rize Çayı, Rize Kavurması, Rize Pepeçurası ve Rize Muhlaması, Rize Laz Böreği Ankara’da düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde sergileniyor.

Rize Belediyesi, Rize Valiliği, Rize Ticaret Borsası, Rize Ziraat Odası, Derepazarı Belediyesi, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ardeşen Belediyesi ve ilgili kurumların işbirliğiyle Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde Rize ürünleri de yerini aldı.

rizenin-tescilli-urunleri-ankarada-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-gorucuye-cikti-(3).jpg

Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin  de zirveye katılarak Rize’nin ürünlerinin ulusal ve uluslararası çapta tanıtılması konusundaki çalışmalara destek verdi. 

Vali Çeber “Coğrafi işaretlerin ilmiz de, ülkemiz de hatta Dünya da önemli bir yeri olduğunu belirterek şehrimizi en iyi şekilde tanıtabilmemiz için kültürel öğelerinin mutlaka tescillenip uluslar arası olarak kabul edilmesi gerekli” dedi.

Başkan Metin ise, şehrin kültürel öğelerinin mutlaka tescillenip uluslar arası olarak kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Fuarın 19-20-21 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacağı bildirildi.

rizenin-tescilli-urunleri-ankarada-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-gorucuye-cikti-(4).jpgrizenin-tescilli-urunleri-ankarada-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-gorucuye-cikti-(6).jpgrizenin-tescilli-urunleri-ankarada-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-gorucuye-cikti-(12).jpgrizenin-tescilli-urunleri-ankarada-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-gorucuye-cikti-(1).jpgrizenin-tescilli-urunleri-ankarada-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-gorucuye-cikti-(5).jpgrizenin-tescilli-urunleri-ankarada-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-gorucuye-cikti-(8).jpgrizenin-tescilli-urunleri-ankarada-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-gorucuye-cikti-(9).jpgrizenin-tescilli-urunleri-ankarada-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-gorucuye-cikti-(13).jpgrizenin-tescilli-urunleri-ankarada-cografi-isaretli-urunler-zirvesi’nde-gorucuye-cikti-(10).jpg