Rize'nin En İyi Çayı'nı Demledi

Rize'nin En İyi Çayı'nı Demledi
Rize Ticaret Borsası öncülüğünde düzenlenen çay demleme yarışmasının birincisi belli oldu.

Rize Ticaret Borsası tarafından Türk Çayı'nın marka değerini artırmak amacıyla düzenlenen "Çay Demleme Yarışması"nı Necmi Kavalcı kazandı.

Rize Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Çay ve Yaz Sporları Şenliği kapsamında Rize Ticaret Borsası’nın öncülüğünde düzenlenen “Çay Demleme Yarışması”nın finali Rize Sahil Parkı’nda gerçekleştirildi.

cay-demleme-yarismasi.20140817204250.jpg

Ahmet Mesut Yılmaz Rize Sahil Parkı’nda düzenlenen final yarışmasına, 11 ilçeden 120 kişinin katıldığı ön elemeler sonrası finale kalan 9 kişi katıldı.

cay-demleme-yarismasi-finali-rize.jpg

Finalistlerin çay demleme konusunda bilgi ve becerileri ile sunum yeteneklerinin 100 puan üzerinden değerlendirildiği yarışmada, yarışmacılara 500 gram çay ve su verildi. Yarışmacıların,  kendi isteklerine göre sıcak veya soğuk su kullanarak hazırladıkları çaylar 8’er bardak halinde 4 jüri üyesinin beğenisine sunuldu.

cay-demleme-yarismasi-finali-rize-1.jpg

Jüri üyeleri, çayın dem rengi, tadı, servis öncesi hazırlık, sunum ve servis yeteneği gibi kriterleri ön planda tutarak 100 puan üzerinden değerlendirme yaptı.

Birinciliği Necmi Kavalcı’nın kazandığı yarışmada Nureyla Gezmiş ikinci, Mustafa Furtuna ise üçüncülük elde etti.

cay-demleme-yarismais-rize.jpg

cay-demleme-yarismasi-(5).jpg

Yarışmada 1. gelen Necmi Kavalcı’nın 300 kg’lik temsili ödül çekini Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Nureyla Gezmiş’in 150 kg’lik 2.’lik ödül çekini Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Mustafa Furtuna’nın 50 kg’lik 3.’lük ödül çekini ise Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaşı takdim etti.

cay-demleme-yarismasi-(8).jpg

cay-demleme-yarismasi-(7).jpg

cay-demleme-yarismasi-(6).jpg

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, yarışmaya büyük ilgi gösterildiğini belirtti.

Yarışmadan önce yarışmanın vatandaşlar tarafından nasıl bir yarışma olacak diye merak edildiğini kaydeden Erdoğan, “İnsanlar nasıl bir yarışma olacak' diye çok merak ediyordu. Biz dünyada nerelerde, ne şekilde yarışmalar oluyor, hangi kriterler oluşuyor, bunların özlerini toplayıp böyle bir sonuç elde ettik. Yarışmaya gösterilen ilgiden oldukça mutluyuz" dedi.

mehmet-erdogan.20140817205923.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise yaptığı açıklamada, 6. Çay ve Yaz Sporları Şenliği kapsamında Çay Demleme Yarışması düzenlediğini ifade ederek, "Bölgemizin birinci gelir kaynağı olan çayın tanıtımına ve gelişimine çok faydası olacak. Bu faaaliyetleri önümüzdeki yıllarda uluslararası bazda geliştirerek düzenlemeyi planlıyoruz" dedi.

mehmet-erdogan-resat-kasap.jpg

cay-demleme-yarismasi-finali-rize-3.jpg

cay-demleme-yarismasi-finali-rize-4.jpg

cay-demleme-yarismasi-(3).jpg

cay-demleme-yarismasi-5.jpg

cay-demleme-yarismasi-(1).jpg

cay-demleme-yarismasi-(4).jpg

cay-demleme-yarismasi-(9).jpg

cay-demleme-yarismasi-(10).jpg