Rize’nin Fenomen Köpeği “ŞAKİRA” Hayatını Kaybetti

Rize’nin Fenomen Köpeği “ŞAKİRA” Hayatını Kaybetti
Rize’de Noter çalışanı tarafından beslenen ve balık etli olması nedeniyle şehir esnafı tarafından "Şakira" ismi verilen sokak köpeği yaşamını yitirdi.

Rize’de balık etli olması nedeniyle 'Şakira' ismi verilen ve Rize Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (RİHAYKO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Noter çalışanı Eda Dal tarafından 7 yıldır bakılan, kısa sürede çevre esnafa da kendisini sevdirmesiyle Atatürk Caddesi esnafınca da beslenen sokak köpeği 'Şakira', Tuzcuoğlu Memişağa Parkında ölü bulundu.

Şakira’nın ölümünün kendisini derinden etkilediğini ve çok üzdüğünü belirten RİHAYKO Yönetim Kurulu Üyesi ve Noter çalışanı Eda Dal, “Sabah erken saatlerde Atatürk Caddesinde esnaflarımız tarafından beslenen Şakira, sabah 8’de mesai saatinin başlamasıyla noter binamıza gelir akşama kadar kendisine ayırdığımız bölümde dinlenirdi. Mesainin bitmesiyle de bizimle beraber noter binasından ayrılarak yeniden Atatürk Caddesi esnafının misafiri olurdu. Ben onu severek baktım. O bir hayvandan öteydi. Bir hayvan deyip geçilerek bir köpek değildi. Etrafımızda çok kişiye çok şeyler öğretti. Zaman zaman özel ziyaretçileri olurdu. Güzel yaşadı ve kendisine layık bir şekilde kentin en güzel yerlerinden Memişağa Tuzcuoğlu Parkında çiçekler arasında bugün öğleden sonra hayatını kaybetmiş olarak bulundu. Ölümüyle çok üzüldüm. Çok üzgünüm.” dedi.

Atatürk Caddesinde geçmiş yıllarda esnaflık yapan ve Şakira’nın besleyicilerinden olan Yaşar Kopuz ise, “Gözlerine baktığımda benle konuşan bu güzelim Rize sokaklarından ismini verdiği Şakira geçti. Bugün an itibariyle almış olduğum yaşamını yitirmiş haberi her ne kadar bir hayvan olsa da beni derinden üzmüştür.” İfadelerini kullandı.

Geçmiş yıllarda sokak köpeklerinin saldırısına uğradığından Rize Belediyesi Veterineri’ne tedavi ettirilen Şakira’ya Atatürk Caddesi esnafı "geçmiş olsun" çiçeği hazırlatmıştı. Ayrıca o dönem sosyal medyadan Şakira’nın sağlık durumunu anlatan paylaşımlar yapılırken, bir çok kişi yorumları ile Şakira’nın uğradığı saldırıyı kınamıştı.

rizenin-fenomen-kopegi-sakira-hayatini-kaybetti-1.jpgrizenin-fenomen-kopegi-sakira-hayatini-kaybetti-7.jpgrizenin-fenomen-kopegi-sakira-hayatini-kaybetti-9.jpgrizenin-fenomen-kopegi-sakira-hayatini-kaybetti-8.jpgrizenin-fenomen-kopegi-sakira-hayatini-kaybetti-4.jpgrizenin-fenomen-kopegi-sakira-hayatini-kaybetti-6.jpgrizenin-fenomen-kopegi-sakira-hayatini-kaybetti-5.jpgrizenin-fenomen-kopegi-sakira-hayatini-kaybetti-3.jpgrizenin-fenomen-kopegi-sakira-hayatini-kaybetti-2.jpg

zavendikli-mustafa-yildiz-hoca-efendi-kuran-kurslari-kurban-bedeli-ve-yardim-kampanyasi-005-003.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
11 Yorum