Rize’nin Fındıklı İlçesindeki Selde Kaybolan Çocuğu Arama Çalışmaları Sürüyor

Rize’nin Fındıklı İlçesindeki Selde Kaybolan Çocuğu Arama Çalışmaları Sürüyor
Rize'nin Fındıklı ilçesinde dün etkili olan şiddetli yağışların ardından Beydere köyünde sel sularına kapılarak kaybolan 13 yaşındaki Efecan Işıklar'ı arama çalışmaları sürüyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde dün etkili olan şiddetli yağışlar Rize'nin Fındıklı ilçesi ile Artvin'in Arhavi ve Borçka ilçesinde sel ve heyelanlara yol açmıştı. Sel ve heyelandan en çok etkilenen bölgelerin başına gelen Rize'nin Fındıklı ilçesinde yağmurun dinmesiyle birlikte bu sabah hasar tespit çalışmaları başladı.

Fındıklı İlçesi Beydere Köyünde ise dün annesi ve kardeşi ile birlikte mahsur kaldığı bölgeden kurtarılmaya çalışılırken, sel sularına kapılan ve kaybolan 13 yaşındaki Efecan Işıklar için arama çalışmaları sürerken, AFAD, AKUT, Jandarma ve balık adamlar tarafından yürütülen çalışmalarda şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Efecan'ın ailesi ile birlikte İstanbul'dan bayram tatili için memleketlerine geldiği öğrenildi.

rizede-selde-kaybolan-efecan-isiklari-arama-calismalari-suruyor-(1).jpg

Öte yandan Fındıklı'da şu ana kadar yaklaşık 20 köyün yolunun sel ve heyelanlar nedeniyle kapalı olduğu, bu köylere elektrik ve temiz içme suyu verilemediği belirtildi. Ayrıca bu köylerde mezarlıkların da büyük zarar gördüğü gözlendi. Hasar tespit ve kurtarma çalışmalarına Erzurum, Trabzon, Giresun ve Samsun illerinden ekiplerinin sevk edildiği öğrenildi.

rizede-selde-kaybolan-efecan-isiklari-arama-calismalari-suruyor-(2).jpgrizede-selde-kaybolan-efecan-isiklari-arama-calismalari-suruyor-(3).jpgrizede-selde-kaybolan-efecan-isiklari-arama-calismalari-suruyor-(4).jpgrizede-selde-kaybolan-efecan-isiklari-arama-calismalari-suruyor-(5).jpg

rizede-selde-kaybolan-efecan-isiklari-arama-calismalari-suruyor-(6).jpgrizede-selde-kaybolan-efecan-isiklari-arama-calismalari-suruyor-(7).jpgrizede-selde-kaybolan-efecan-isiklari-arama-calismalari-suruyor-(8).jpgrizede-selde-kaybolan-efecan-isiklari-arama-calismalari-suruyor-(9).jpg