Rize’nin Girişine Dev Atmaca Heykeli Yerleştirildi

Rize’nin Girişine Dev Atmaca Heykeli Yerleştirildi
Rize'ye gelen misafir ve turistlerin hatıra fotoğrafı çektirebilmeleri için Rize Belediyesi tarafından kentin girişine dev bir Atmaca Heykeli yerleştirildi.

Rize Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Boğaz Mahallesi Karadeniz Sahil Yolunda bulunan Şehit J.Bnb. Arslan Kulaksız Üst Geçidi önündeki alana Atmaca Heykeli yerleştirildi.​ Yerden yaklaşık 5 metre yüksekliğe yerleştirilen Atmaca Heykelinin Rize'de yeni bir akım başlatması ve Rizelilerle turistlerin fotoğraf çektirebilmek için heykel önünde sıraya girmeleri bekleniyor!

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap 1,5 ay önce Atmaca Heykeli yerleştirilecek alanda incelemelerde bulunmuş ve teknik ekipten bilgi almıştı. Aynı tarihte Rize Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise “Şehrimize gelen misafirlerin hatıra fotoğrafı çektirebilecekleri bir alan haline dönüştürülmesi planlanıyor.” denilerek, Boğaz Mahallesi Karadeniz Sahil Yolunda bulunan viyadük önünde 2900 metre karelik yeşil alana 11 metre yüksekliğinde, 6,5 metre gövde genişliğinde dev bir Atmaca Heykeli yerleştirilmesi için çalışma başlatıldığı, Atmaca Heykeli yanında ise kabartma yazı ile Rize yazısı yazılacağı ifade edilmişti.

atmaca-heykeli-rize-(1).jpg

Vatandaşlar ise o dönem “Şehrimize gelen misafirlerin hatıra fotoğrafı çektirebilecekleri bir alan haline dönüştürülmesi planlanıyor.” sözlerine yorumlarla sert tepki göstermiş ve o yorumların bir tanesinde "Sayın başkanın bu konuya eğildiği için kendilerine teşekkür ederiz. Böyle bir heykel Rize kültürü, sosyal yaşamı ve turizmi için ciddi bir eksiklikti. Özellikle gelen turistlerin önünde fotoğraf çektirecek bir atmaca heykeli bulamayıp üzgün bir şekilde Rizeden ayrılıyor olmaları tekrar gelme kararlarından olumsuz etki yapıyordu. İnşallah heykel tiz zamanda yapılır turizm sezonuna yetişir. Günümüz selfi dünyasında insanların sürekli yeni trendler arayışı içinde olduğu bu dönemde inanıyorumki bu heykel kendi trendini başlatacak, Kuzey İskandinavya ülkelerinden tutunda Afrikanın en ücra köşelerinden kadar insanlar buraya gelmek isteyecek, büyük seyahat şirketleri turlar düzenleyecek" ifadelerine yer verilmişti.

atmaca-heykeli-rize-(3).jpg

Öte yandan şehrin girişine yerleştirilen Atmaca Heykelinin Rize’de yeni bir akım başlatması ve Rizelilerle, Rize’ye gelen turistler ve düğün ile nişan fotoğraflarını dış çekimde yaptırmak isteyenlerin vakit kaybetmeden Atmaca Heykelinin bulunduğu alana giderek Atmaca Heykeliyle birlikte fotoğraf çektirmeleri bekleniyor!

atmaca-heykeli-rize-(2).jpgatmaca-heykeli-rize-(4).jpgatmaca-heykeli-rize-(6).jpgatmaca-heykeli-rize-(5).jpg

atmaca-heykeli-rize-(12).jpgatmaca-heykeli-rize-(7).jpgatmaca-heykeli-rize-(8).jpgatmaca-heykeli-rize-(9).jpg

atmaca-heykeli-rize-(10).jpgatmaca-heykeli-rize-(11).jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize’nin Girişine Dev Atmaca Heykeli Yerleştirilecek