Rize’nin Girişine Tabut Dikecekler

Rize’nin Girişine Tabut Dikecekler
Rize’ye gelenler artık ilk önce tabutla karşılaşacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın modern Rize mimarisinin arzusu dışında yapılmakta olan ve Rize’de her görenin içini acıtacak olan tabut görünümlü bina paketleme binası olarak inşa ediliyor. Rize mimarisiyle bağdaşmayan bu bina Rize’nin girişinde yer alacağından Rize’ye gelecek olan turistlerle diğer ziyaretçilerin “Rizeliler bizleri tabutla karşılıyor” ifadelerine neden olacak..

iyidere-cay-paketleme-fabrikasi-projesi-(1).jpg

RİZE MİMARİSİ DEDİLER ANCAK RİZE’YE GELENLERİ TABUT GÖRÜNÜMLÜ BİNA KARŞILAYACAK

Rize’nin İyidere ilçesinde yapılacak olan Paketleme Çay Fabrikası için yöreye değer katacak turistik bir merkez şeklinde projelendirildiğini söyleyen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun açıklamalarının aksine projenin Rize mimarisiyle hiçbir ilgisinin olmadığı ve tabut görünümlü olduğu ortaya çıktı.

iyidere-cay-paketleme-fabrikasi-projesi-(2).jpg

GÜMRÜK VE TİCARET ESKİ BAKANI RİZE MİLLETVEKİLİ HAYATİ YAZICI BİNA İÇİN TABUT DEDİ

Çaykur tarafından projesi yapılan ve Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’nın görüşlerine sunulan projeye Yazıcı’nın “Nerden çıktı bu tabut?” şeklinde tepki gösterdiği öğrenildi.

iyidere-cay-paketleme-fabrikasi-projesi-(3).jpg

CUMHURBAŞKANININ ONAYINA SUNULMAYAN PROJEYE ERDOĞAN’IN TEPKİ GÖSTERMESİ BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulmayan iç acıtı projenin, Ekim ayında Rize’ye gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulduğunda Rize mimarisiyle uyumsuz olduğundan dolayı büyük tepki göreceği ve değiştirilerek Rize mimarisine uygun bir şekilde yeniden yapılacağı düşünülüyor.

iyidere-cay-paketleme-fabrikasi-projesi-(7).jpg

ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ İMDAT SÜTLÜOĞLU PROJE İÇİN NE DEMİŞTİ?

İyidere’de yapılacak olan çay paketleme binası inşaat protokolü geçtiğimiz günlerde Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile inşaat ihalesini kazanan AHES İnşaat şirketi arasında yapılmış ve inşaat süreci başlatılmıştı.

Protokol imza töreninde Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yapılacak tesisin paketleme fabrikası yanında yöreye değer katacak turistik bir merkez şeklinde projelendirildiğini ve burayı çok önemli bir turistik ziyaret merkezi yapacaklarını  ifade etmişti.

iyidere-cay-paketleme-fabrikasi-projesi-(9).jpg

iyidere-cay-paketleme-fabrikasi-projesi-(4).jpg

iyidere-cay-paketleme-fabrikasi-projesi-(5).jpg

iyidere-cay-paketleme-fabrikasi-projesi-(8).jpg

iyidere-cay-paketleme-fabrikasi-projesi-(11).jpg

iyidere-cay-paketleme-fabrikasi-projesi-(12).jpg