Rize’nin İçme Suyu Bitti! Rize Belediyesi Suyu Tasarruflu Kullanın Çağrısında Bulundu

Rize’nin İçme Suyu Bitti! Rize Belediyesi Suyu Tasarruflu Kullanın Çağrısında Bulundu
Rize Belediyesi, kentte yağışların azalması nedeniyle su kaynaklarında azalma meydana geldiğini ve içme suyunun karşılanamadığını bildirdi.

Rize’de kar yağmaması ve yağışların azalması nedeniyle içme suyu sorunu oluştu.

Kentin içme suyunu karşılayan Andon İçme Su Tesislerine su akışını sağlayan kaynaklarda suyun azalması ve kar yağışı ile yağışların yağmaması kenti susuz bıraktı.

Rize Belediyesi de su sorununa karşı vatandaşları uyararak suyun tasarruflu kullanılması çağrısında bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Özelde ilimizde ve genelde ülkemizde ve dünyada meydana gelen iklim değişikliği sonucunda mevsimsel yağışların azaldığı görülmektedir. Bu yağış azlığına bağlı olarak su kaynaklarımızda da ciddi düşüşler meydana gelmiştir. Azalan su kaynaklarının şehrimizin talebi olan su ihtiyacını karşılayamadığı durumlarla karşılaşmaktayız. Belediye içme suyu şebekelerinde teknik olarak bir arıza olmayıp su kesintilerinin yağış azlığına bağlı olduğunu belirtiriz. Yağışların tekrar başlayıp su kaynakların artış göstermesine kadar vatandaşlarımızdan tasarruflu su kullanmalarını rica etmekteyiz.” denildi.

ANDON SUYU RİZE'YE 8 SAAT YETECEK!

Öte yandan Andon İçme Su Tesislerinin kaynaklarının tamamen bitmesi halinde tesisteki suyun Rize’nin 8 saatlik su ihtiyacını karşılayabileceği öğrenildi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, belediye başkanı seçildikten sonra su sorununa çözüm bulmak için İkizdere ilçesi Çağrankaya Yaylası'nda gölet yapmak için çalışmalar başlatmıştı.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
32 Yorum