Rize'nin Kardeş Ülke Güney Kore’den Misafirleri Var

Rize'nin Kardeş Ülke Güney Kore’den Misafirleri Var
Rize Valiliği bünyesinde MarkaRize Kültür Sanat ve Turizm Derneği organizesinde Güney Kore'den 22 kişilik bir grup Rize’yi Güney Kore’de tanıtmak üzere kente geldi.

MarkaRize Kültür Sanat ve Turizm Derneği, Rize Valiliği bünyesinde 11’i gazeteci 22 kişilik Güney Kore heyetini Rize’de konuk ediyor.

11 gazeteci ve 11 turizmciden oluşan Güney Kore grubu, 2 gün Rize'de kalacak ve bu süre zarfında hem kentin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret edecek, hem de Türk-Kore kardeşliğini pekiştirmek adına Rizelilerle bir araya gelecek.

Ziyaret hakkında MarkaRize Kültür Sanat ve Turizm Derneğinden yapılan açıklamada, Güney Kore halkının Türkiye'ye ayrı bir önem verdiği ifade edilerek, bin yıldan fazla bir tarihi geçmişe sahip olan Türkiye - Kore ilişkilerinin günümüzde de artarak devam ettiği ve Kore halkının hala yüreğini yakan Kore Savaşının bu ilişkiyi daha da önemli hale getirdiği kaydedilerek, bu bağlamda Güney Kore grubunun Rize’nin turizm elçileri olacağı kaydedildi.

rizenin-kardes-ulke-guney-kore’den-misafirleri-var-(2).jpgrizenin-kardes-ulke-guney-kore’den-misafirleri-var-(1).jpgrizenin-kardes-ulke-guney-kore’den-misafirleri-var-(5).jpgrizenin-kardes-ulke-guney-kore’den-misafirleri-var-(6).jpg