Rize'nin Köylerine 286 Milyon Liralık Yatırım

Rize'nin Köylerine 286 Milyon Liralık Yatırım
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, son 5 yılda Rize'nin köylerine 250 milyon lira yatırım yaptıklarını bu yıl içinde de yapılacak 33 milyon lira yatırımla son 6 yılda Rize'nin köylerine 286 milyon liralık yatırım yapmış olacaklarını açıkladı.

'Bütün Köyleri Gezeceğim' açıklamasının ardından çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, önceki gün Gündoğdu Beldesi'ne bağlı 7 köyü ziyaret etti. Ziyaret sırasında vatandaşlar Karal'a yoğun ilgi gösterirken Karal, hem vatandaşların sorunlarını dinledi hemde Rize'nin Türkiye'de en çok yağış alan bölgesi olmasına rağmen su sıkıntısı yaşadığını ifade ederek KÖYDES Projesi kapsamında Rize'ye son 5-6 yıl içerisinde 250 milyon liralık yatırım yaptıklarını ve 2013 yılı içerisinde de 33 milyon liralık yatırımda bulunacaklarını açıklayarak "Türkiye'nin en çok yağış alan bölgesi olmamıza rağmen özellikle köylerimizde su sıkıntısı yaşıyoruz. Bu kapsamda 2012 yılını su yılı ilan ederek dev bir projenin temellerini attık. Ve inşallah önümüzdeki süreçte devam eden çalışmalarımızın sonucunda bu problemi ortadan kaldıracağız." dedi.

hasan-karal-rizede-1.20130203162837.jpg

hasan-karal-rizede-5.20130203162855.jpg

Önceki Gün Rize'nin Gündoğdu beldesinde yedi köyü ziyaret eden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, köy muhtarları ve köyde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek, göreve geldikleri günden bu yana özellikle köylerde ne gibi çalışmalar yaptıklarını anlattı ve vatandaşların problemlerini dinledi.

İlk olarak Gündoğdu Taşlık köyünü ziyaret eden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal burada Taşlık köyü ihtiyar heyeti, köy muhtarı ve köyde yaşayan vatandaşlar ile buluştu.

Karal burada yaptığı konuşmada "Vatandaşımızın bizzat ayağına giderek, onların taleplerini ve varsa önerilerini dinlemeye devam ediyoruz. Rize'de 348 adet köy bulunmakta ve inşallah bu köylerimizin hepsini ziyaret edip köyde yaşayan vatandaşlarımız ile istişare toplantılarında bulunacağım. Sizleri ziyaret etmekteki en büyük amacımız sizlerin problemlerini ve önerilerini dinlemek. Köylere var olan eksikleri yerinde incelemek ve çözüm yollarını müzakere etmektir. Ankara'dan gönderdiğimiz kaynakların gerektiği şekilde kullanılıp kullanılmadığını incelemektir" şeklinde konuştu.

hasan-karal-rizede-2.20130203162908.jpg

Taşlık köyündeki temaslarının ardından Gündoğdu'ya bağlı Veliköy mevkiine hareket eden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, burada da vatandaşlar ile bir araya geldi. Karal, burada yaptığı açıklamasında "Özellikle KÖYDES projesi kapsamında son 5-6 yıldır Rize'nin köylerine 250 Milyon Liralık yatırım yaptık. Bu miktar Sayın Başbakanımızın başlatmış olduğu KÖYDES projesi sayesinde köylerimize büyük bir getiri haline geldi. Rize'miz için çalışmalarımız devam etmektedir. 2013 yılı için ise sadece köylerimize 33 Milyon Liralık yatırımı hedefliyoruz. Ankara'dan gönderdiğimiz paraları her köyümüze adil ve eşit bir şekilde paylaştırıp hiçbir köyün hakkını diğer köylerimize yedirmiyoruz." dedi.

Karal, "Rize İl Özel İdaremiz Tarafından 2012 yılı su yılı ilan edildi. Rize'de maalesef bir su problemimiz var. Türkiye'nin en çok yağış alan bölgesi olmamıza rağmen özellikle köylerimizde su sıkıntısı yaşıyoruz. Bu kapsamda 2012 yılını su yılı ilan ederek dev bir projenin temellerini attık. Ve inşallah önümüzdeki süreçte devam eden çalışmalarımızın sonucunda bu problemi ortadan kaldıracağız" ifadesini kullandı.

Konuşmalarının ardından Gündoğdu Veliköy yolu çalışmaları ve genişletme çalışmaları devam edilen Veliköy ÇAYKUR Çay Fabrikası hakkında da bilgiler alan Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, sırası ile Aktaş , Pınarbaşı, Boğaz, Ketenli ve Akpınar köylerini ziyaret ederek, bir günde tam yedi köyü birden ziyaret etmiş oldu.

hasan-karal-rizede-3.20130203162925.jpg

hasan-karal-rizede-6.20130203162936.jpg

hasan-karal-rizede-7.jpg

hasan-karal-rizede-8.jpg

hasan-karal-rizede-9.jpg

hasan-karal-rizede-10.jpg

hasan-karal-rizede-11.jpg

hasan-karal-rizede-12.jpg

hasan-karal-rizede-4.20130203163035.jpg