Rize'nin Kur'an Bülbülleri Karadeniz Bölge Birincisi Oldu

Rize'nin Kur'an Bülbülleri Karadeniz Bölge Birincisi Oldu
Rize'nin Kur'an bülbülleri Zeynep Şerifoğlu ile Seyit Burak Çubukçu, Karadeniz Bölge Birincisi olarak Türkiye Finalinde bölgeyi temsil edecek.

Kuran-ı Kerim’i yüzünden Güzel Okuma Bölge Birinciliği Yarışması Trabzon’da yapıldı. Hem erkeklerde hem bayanlarda yarışmayı Rize'nin Kur'an bülbülleri kazandı. Rize elemelerinde il birincisi olan Güneysu Fetih Kur’an Kursu öğrencisi Seyit Burak Çubukçu ile ÇayeliYaka Kız Kur’an Kursu öğrencisi Zeynep Şerifoğlu, Trabzon'daki bölge yarışmasında da 1. olarak Türkiye Finallerinde Karadeniz Bölgesini temsil edecek.

zeynep-serifoglu.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kur’an Kursları’na katılımı artırmak ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okumayı teşvik etmek amacıyla Kur’an Kurslarında okuyan kız-erkek öğrenciler arasında düzenlenen “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Bölge birinciliği” Trabzon İl Müftülüğü Niyazi Şahinbaşoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Trabzon, Artvin, Bayburt, Giresun ve Gümüşhane’den gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada, erkeklerde Rize- Güneysu Fetih Kur’an Kursu öğrencisi Seyit Burak Çubukçu birinci olurken, kızlarda ise Rize-Çayeli Yaka Kız Kur’an Kursu öğrencisi Zeynep Şerifoğlu birinci oldu.

Seyit Burak Çubukçu 14 Mayıs günü, Zeynep Şerifoğlu ise 13 Mayıs 2014 Salı günü Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde düzenlenecek olan Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Türkiye Finalinde bölgeyi temsil edecekler.

seyit-burak-cubukcu.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Kur'an Bülbülleri Rize'de Yarıştı