Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Rize'nin Meselelerini Şöyle Bi Konuşalım

Rize'nin Meselelerini Şöyle Bi Konuşalım

Tabii ki eğri oturup doğru konuşmalıyız!

Başlamadan önce şunu söylemek istiyorum ki, bazı tespitlerimde bilgi eksikliği olabilir, şimdiden özür diler, varsa eksikliği direk bana söylemenizden memnun olurum!

HAVALİMANI’ndan başlayalım! Geçte olsa başlanılmasından dolayı yetkililere teşekkür ederiz! Yalnız halkta yine bir tereddüt var! Başladığı hızla giderse gecikecek diye…

2-LOJİSTİK; Senesini hatırlamıyorum ama en az 3-4 sene önce, Rize Valiliğinde zamanın Gümrük Bakanı Rizeli Hayati YAZICI, proje masrafını Rize olarak siz karşılarsanız hemen besmele çekelim demişti! 200,000.00 TL tutan proje masrafını Rizeli yetkililer oracıkta taahhüt etmişti! Şimdi nerdeyiz? Siz takdir edin! Adı var, kendi yok gibi…

3-GÜNEY ÇEVRE YOLU; Başlayalı tam 10 yıl oldu! Daha birçok yerden bağlantıları bile yapılmadı! Ne kadar zor olursa olsun bu kadar geciktirilmemeliydi bence…

4-İKİZDERE-OVİT YOLU; Bu yol zaten bir sır! Birileri mi engelliyor, yoksa Rizeli yetkililer mi yola uzak kaldı! Anlamak mümkün değil! Ovit yaylasını çok sevmeme rağmen, o yolları görünce moralim bozulduğundan çıkasım gelmiyor!

5-TERMİNAL; Yeni terminal binasının yapılacağına dair söz verileli en az 13-14 sene oldu! Şu anı konuşmama gerek yok sanırım!

6-KENTSEL DÖNÜŞÜM; Başka illerde TOKİ’nin yaptıklarını biliyoruz, bizde ise daha bir taneyi bile tamamlayamadık, yüzüne gözüne bulaştırdık! Kentsel dönüşümlerin bir şehri ne kadar değiştirdiğini hepimiz biliriz! Takdir vatandaşın!

7-SALARHA TÜNELİ; Başlandığı için yetkililere teşekkür ediyoruz! Fakat bitmesinde zorluklar olduğunu biliyorum! Yani ne vatandaş ne devlet mağdur edilmemeli! İnşallah bu konuya dikkat edilir ve biter! Olayı bu duruma diyalogsuzluk getirmiştir! Tabii ki adım, devlet yetkililerinden gelmeli!

8-SAHİL KÜLLİYESİ; Belki de Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bundan sonra kararlaştırılıp bitirildi! Bizim Külliyemiz nerde? Külliyemiz küllerinden mi doğacak, bilmiyoruz!

9-BELEDİYE BLOKLARI; Belediye bloklarının yeni projeleri havalarda uçuşuyordu! Herhalde yere daha inmediler!!!

10-OVİT-AYDER KAYAK MERKEZLERİ; Yılını tam hatırlamıyorum! Yanılmıyorsam 8-10 sene önce Bakanlar Kurulu Ovit Kayak Merkezi hakkında karar almıştı! Şimdi Ovit’e çıkın, sadece temiz hava alırsınız!!!

11-SAHİL YOLU(MENDERES BULVARI); Palyatif tedbirlerle geçiştirilmeye çalışılıyor, fakat çare değil! Artık bu yolun konuşulması bile rahatsız etmeye başladı insanları! İcraat istiyor Rizeli icraat!!!

12-TURİZM; Turist deyince Arap Turistler akla geliyor doğal olarak! Konaklamamız ve tesisimiz yapılmadığı için, Trabzon’dan geçerken veya Trabzon’u gezerken ağzımız açık seyrediyoruz onları! O kadar…

13-SAĞLIK HİZMETLERİ; Hastanelerimizin hasta sayısına göre yetersiz olduğu apaçık ortada… Bunun karşılanmasını istiyor Rizeli! Özel mi yapar, devlet mi yapar, işin o kısmını da yetkililer düşünsün!

14-RİZE TRAFİĞİ; Şehrin muhtelif yerlerinde “DÜZENLİ OTOPARK” ların hayata geçirilmesi lazım!

15-TELEFERİK; Bu teleferik meselesini konuşmak bile komik olmaya başladı! Yetkililerde zaten unuttu konuyu!

İnşallah bu işler yapılsın da biz mahcup olalım! En fazla gücüme giden şeyde vatandaşın bu hüsn-ü niyetinin su-i istimal edilmesidir!

ÖNERİM; Rize’mizin ileri gelen yetkililerinin bir masa etrafında bir araya gelmeleridir!

Bu öneri size basit gelebilir, fakat inanıyorum ki, bu gerçekleşmediği sürece, işler yarım kalmaya devam edecektir! Yani eksiğimiz sorunları gerekli yerlerde konuşmamaktır! Bu toplantılar en geç ayda bir yapılmalıdır!

Toplantının nerede yapılacağını ve kimlerin katılacağını dememe gerek yok sanırım!

Cenab-ı Hak herkese, oturduğu koltuğun hakkını vermesini nasip etsin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
30 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi