Rize’nin Milli Sporcularından 2 Balkan İkinciliği, 1 Balkan Üçüncülüğü

Rize’nin Milli Sporcularından 2 Balkan İkinciliği, 1 Balkan Üçüncülüğü
Wushu-Kungfu Şampiyonasında Milli Takıma 3 sporcu gönderen Rize Kardeşler Spor Kulubü’nün 3 Milli sporcusundan ikisi gümüş madalya kazanarak Balkan İkinciliği, biri ise bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncülüğünü elde etti.

Türkiye Wushu-Kungfu Şampiyonasında elde ettikleri derecelerle Milli Takıma katılan Rize Kardeşler Spor Kulubü’nün 3 Milli sporcusu da Samsun’da düzenlenen Balkan Şampiyonasında, madalya kazanarak Rize’nin  gururu oldu.

Türkiye Wushu-Kungfu Şampiyonasında Rize Kardeşler Spor Kulubü Sporcularından Samet Zurnacı 65 kilo gençlerde Türkiye Şampiyonu olarak Altın, 70 kilo gençlerde Necati Şeker ile 70 kilo büyüklerde Emirhan Muhaciroğlu  Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazanarak Milli Takım kadrosuna girmeye hak kazanmıştı.

23-24 Mayıs tarihlerinde Samsun’un Bafra ilçesinde yapılan “19 Mayıs Uluslararası Gençlik Wushu-Kungfu Şampiyonası”na Türkiye, İran, Yunanistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, İtalya, Irak, Sırbistan olmak üzere 8 ülke, 80 yabancı, 200 yerli sporcu ile katılım sağlarken, Rize Kardeşler Spor Kulubü’nden Milli Takımda yer alan 3 Sporcumuzun da madalya kazanmaları göğsümüzü kabarttı.

RİZE’DEN MİLLİ TAKIMA 2 BALKAN İKİNCİLİĞİ, 1 BALKAN ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

rize-kardesler-spor-kulubu-wushu-kungfu-balkan-sampiyonasinda-3-madalya-kazandi-1.jpg

Turnuvada, Samet Zurnacı ve Necati Şeker ikincilik elde ederek gümüş madalyanın sahibi olurken, Emirhan Muhaciroğlu ise elde ettiği üçüncülükle bronz madalyanın sahibi oldu.

Rize Kardeşler Spor Kulubü Antrenörleri Ahmet Cebir ve Ergün Çakmakçı, sporcularının gösterdikleri başarıdan ve kazandıkları madalyalar dolayısıyla sporcularıyla gurur duyduklarını ifade ederek, büyük bir sevinç yaşadıklarını kaydetti.

Samsun’da düzenlenen Balkan Şampiyonası öncesi 3 sporcunun da Türkiye şampiyonasında gösterdikleri başarıdan dolayı Balkan Şampiyonasında başarılı olacaklarına ve madalya alacaklarına inandıklarını kaydeden Cebir ve Çakmakçı, sporcularının kendilerini onure ettiklerini söyledi. İmkansızlıklar içerisinde azimle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden iki antrenör, çalışma imkanlarının daha iyi olması halinde hem milli takıma daha fazla sporcu göndereceklerine, hem de milli takımdaki sporcularının başarılarının artış göstereceklerine inandıklarını kaydetti.

Rize Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’e de desteklerinden dolayı teşekkürlerini eksik etmeyen ikili, Rize Kardeşler Spor Kulubünün sporcularının gerek kulüp bazında gerek Milli Takım forması altında katıldığı her turnuvada her branşta Rize’yi başarıyla temsil ettiğini kaydederek, başarılarının ve Milli Takıma gönderilecek sporcu sayısının artarak devam edeceğini belirtti.