Rize'nin Proje İmam Hatipli Kızlara Hilâl Olsun

Rize'nin Proje İmam Hatipli Kızlara Hilâl Olsun
Rize Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri Kızılay’ın "Ramazanda Az Çok Demeden Paylaşıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla başlattığı kampanyaya ‘’Bir Örgü de Sen Ör, Hilâl Olsun”la destek verdi.

Rize Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, ‘’Bir Örgü de Sen Ör, Hilâl Olsun‘’ adlı projelerini hayata geçirerek ördükleri el örgüsü ürünleri Kızılay’ın "Ramazanda Az Çok Demeden Paylaşıyorsan Hilal Olsun Türkiye" kampanyasına bağışlayarak ‘’İyilik ve yardımseverlikte biz de varız’’ dediler.

Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Biyoloji Öğretmeni Özer Alkan rehberliğinde yürütülen ‘’Bir Örgü de Sen Ör!’’ projesi doğrultusunda öğrencilerin yıl içerisinde ördükleri el örgüsü ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Okul Müdürü Yaşar Keskin yaptığı açıklamada, öğrencilerde sorumluluk, sosyal yardımlaşma bilinci oluşturmak ve yardımın sadece parayla değil, emek verilerek de yapılabileceğini göstermek amacıyla projenin uygulandığını belirterek, “Başlatılan proje kapsamında okulun öğretmen ve öğrencileri, yıl içerisinde atkı, bere, çorap, patik, kazak gibi kış günü ihtiyaç duyulan bu giysileri, bunlara sahip olamayan bir insanın yaşayacağı zorlukları düşünerek ördüler. Kurulan bu empati sayesinde örülen giysi sayısı her geçen gün katlanarak arttı ve bu sayı binlere ulaştı. Daha sonra ürünler itina ile kolilere doldurularak Kızılay’a teslim edildi. Kızılay’ın Türkiye genelinde ‘Hilâl Olsun Türkiye’ sloganıyla başlattığı yardım kampanyasına okul olarak verdiğimiz destek dolayısıyla mutluyum. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının ruhuna uygun bu anlamlı projenin okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilmiş olması bizleri fazlasıyla duygulandırdı. Ayrıca tamamen gönüllülük ve fedakarlık temelli bu projeye öğrencilerimizin yarışırcasına katılım göstermelerini görmenin haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Her aşamasında sevginin ve emeğin olduğu projeye katkı sağlayan herkese teşekkürü bir borç biliyor, tüm Türkiye’ye bir örgü örerek Hilâl Olan kızlarımıza helal olsun diyorum” dedi.

rize-sehit-erhan-dural-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-fen-ve-sosyal-bilimler--proje-okulu-ogrencileri-kizilay’in-kampanyasina-destek-verdi-(2).jpgrize-sehit-erhan-dural-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-fen-ve-sosyal-bilimler--proje-okulu-ogrencileri-kizilay’in-kampanyasina-destek-verdi-(4).jpgrize-sehit-erhan-dural-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-fen-ve-sosyal-bilimler--proje-okulu-ogrencileri-kizilay’in-kampanyasina-destek-verdi-(3).jpgrize-sehit-erhan-dural-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-fen-ve-sosyal-bilimler--proje-okulu-ogrencileri-kizilay’in-kampanyasina-destek-verdi-(1).jpgrize-sehit-erhan-dural-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-fen-ve-sosyal-bilimler--proje-okulu--ogrencileri-kizilay’in-ramazanda-az-cok-demeden-paylasiyorsan-hilal-olsun-turkiye-destegi.jpg