Rize'nin Projeleri Masaya Yatırıldı

Rize'nin Projeleri Masaya Yatırıldı
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize’deki projelerle ilgili iki toplantıya katıldı.

İlk toplantıda Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kiriş ve Rize Bölge Müdürü Mustafa Bulut ile bir araya gelen Karal ve Ayar, daha sonra Rize Ticaret ve Sanayi Odasında sivil toplum kuruluş başkanlarıyla bir araya geldi.

Karal ve Ayar, ilk olarak Isırlık projesi kapsamında Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Orman İşletme müdürlüğü yetkilileriyle bir araya geldi. Karal’ın başkanlığında Rize Öğretmenler Evinde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, İl Başkan Yardımcısı Murat Artan, Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Saadettin Türüt, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kiriş, DKMP Rize Bölge Müdürü Mustafa Bulut, DKMP Rize Bölge Müdür Yardımcıları Hasan Terzioğlu, Cüneyt Aloğlu ve Rize Orman İşletme Müdürü Abdi Ekşi katıldı.

hasan-karal-toplantida.jpg

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Isırlık’ta yapılacak olan tabiat parkı projesiyle ilgili kamulaştırmaların hangi aşamada olduğu, projenin daha verimli ve kullanılabilir olması adına ne tür çalışmaların yapılabileceği ve projenin son durumu hakkında bilgiler verildi.

Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı ve Rize Bölge Müdüründen proje hakkında bilgiler alan Karal ve Ayar, projedeki kamulaştırmayla ilgili sorunların büyük oranla çözüldüğünü belirterek yapılacak olan projenin vatandaşlar için daha kullanışlı ve yararlı hale nasıl getirilebilinir noktasında fikir alış verişinde bulundu.

DKMP Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kiriş ise bu kapsamda Isırlık’ta yapılacak projede diğer kurum ve kuruluşlarında fikirlerini alınarak hizmet noktasında daha verimli bir alanın oluşturulacağını söyledi. Kiriş, ayrıca kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından arazinin orman genel müdürlüğüne geçmesiyle birlikte çalışmaların 2 haftaya kadar başlayabileceğini ifade etti.

Karal ve Ayar, buradaki toplantının ardından Rize Ticaret ve Sanayi Odası’na geçerek sivil toplum kuruluş başkanlarıyla bir araya geldi. STK temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantıya Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Muammer Atılgan, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzar Paliç, Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil ve MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak katıldı.  Toplantıda Rize’deki yapımı devam eden ve projelendirme aşamasındaki yatımların son durumu hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ziyaretiyle ve Rize’deki programı hakkında konuşuldu.

hasan-karal-stk-temsilcileriyle-toplantida-1.jpg