Rize'nin Sağlık Yöneticileri, 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı

Rize'nin Sağlık Yöneticileri, 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı
Rize'nin sağlıktaki yöneticileri "14 Mart Tıp Bayramı" dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe; Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Gökhan Demiral ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Halit Baykal, adına da yaptığı ortak açıklamada "14 Mart Tıp Bayramı" dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

İl Müdürü Dr. Mustafa Tepe yaptığı açıklamada, öncelikle Çanakkale Savaşında kahramanca şehit düşen doktor ve sağlıkçıları, bu kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek, şehitlik mertebesine erişen tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla andıklarını ifade etti.

Sağlık çalışanlarının yenilikçi, araştırmacı, güçlü kişilikleri, özverili çalışmaları ile hastalarının yanında olmaktan ve iş yoğunluğundan şikayetçi olmayan fedakar insanlar olduğunu söyleyen Tepe, "İnsanın sağlıklı ve kaliteli yaşama hakkı, günümüzde çağdaş ve sosyal devlet anlayışı gereğidir. Kutsal bir görevi ifa ederek vatandaşlarımızın erişebilir ve etkin sağlık hizmeti alabilmesi için özveri ile çalışan hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza büyük görevler düşmektedir" dedi.

Tepe, “İl genelinde sağlık alanında ciddi anlamda olumlu gelişmeler yaşandığını ve tüm bu gelişmelerde en büyük pay hiç şüphe yok ki; ebesinden hemşiresine, memurundan doktoruna, tüm sağlık çalışanlarınındır. En kıymetli yaşam unsuru sağlığımıza, büyük hizmetlerinden dolayı ilimiz olarak bu insanlara ne kadar teşekkür etsek azdır. İnsanlara daha sağlıklı bir yaşam sunmak için kendini bu onurlu mesleğe adayan, insanı yaşatmayı ve acısını azaltmayı amaç edinen, gece gündüz, kar, çamur, bayram, tatil demeden vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve kaliteli yaşaması için hiçbir çabayı esirgemeyen, sağlık hizmetlerinin her alanında görevini hep zamanında ve fedakarca yapan tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutlarız" diye konuştu.

Vatandaşlarımıza da seslenen Tepe, ”Bizlere şefkat eli uzatan evdeki sorununu, sıkıntısını, hastasının acısı karşısında yok sayan sağlık çalışanlarına karşı, bizlere yakışan saygı ve sevgi dolu tavrımızı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da artırarak devam ettirmeliyiz. Bizlere şifa veren bu güzel insanlara bizde Rizeliye yakışan vefayı göstermeliyiz” dedi.