Rize'nin Şehit Polislerinin Adları Rize Emniyeti’nde Yaşatılacak

Rize'nin Şehit Polislerinin Adları Rize Emniyeti’nde Yaşatılacak
Rize İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında şehit polislerin anısına Şehit Polis Köşesi oluşturuldu.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının giriş katında Rizeli şehit polislerle, Rize’de görev yaparken şehit düşen ve Rize’den geçici görevle gittikleri illerde şehit olan polis memurlarının isim ve fotoğraflarının yer aldığı Şehit Polis Köşesi oluşturuldu. Şehit Polisler Köşesinde ayrıca, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Ankara’da Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan saldırıda şehit düşen Rizeli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Fikret Metin Öztürk’ün de isim ve fotoğrafına da yer verildi. Rize Valisi Erdoğan Bektaş da İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ile birlikte Şehit Polis Köşesini ziyaret etti.

rize-emniyet-mudurlugunde-sehit-polis-kosesi-(1).jpg

Rize İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy’un girişimleriyle Emniyet Müdürlüğünün giriş katında oluşturulan Şehitler Köşesi ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürü Aksoy, yaptığı açıklamada, şehitlik makamının makamların en önemlisi olduğunu kaydederek, “Şehitlik makamı kıskanılacak bir makamdır. Şehitlik makamı, makamların en yücesi, herkesin ulaşmak isteyeceği bir makamdır. Bizler de bu makama ulaşmayı arzuluyoruz. Şehitlerimizi unutmamak adına oluşturduğumuz Şehitler Köşesi vesilesiyle tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimizi saygıyla yad ediyorum” dedi.

rize-emniyet-mudurlugunde-sehit-polis-kosesi-(5).jpg

İl Emniyet Müdürü Aksoy, Şehitler Köşesinin meslektaşlarından gelen talep doğrultusunda talebin değerlendirilerek daha geniş kapsamlı hale getirilmesiyle hayata geçirildiğini belirterek, “Şehitlerimize layık olmak, onları her zaman gönlümüzde yaşatmak amacıyla Emniyet Müdürlüğümüzün giriş katında Şehitler Köşesi oluşturduk. Şehrimizin yetiştirmiş olduğu polis memuru vatan evlatlarıyla, ilimizde görev yaparken şehit düşen ve ilimizden geçici görevle gittikleri illerde şehit olan 32 meslektaşımızı unutmamak ve anısını burada yaşatmak amacıyla oluşturduğumuz Şehitler Köşemizin yanı başında Müdürlüğümüze iş veya ziyaret için gelen tüm vatandaşlarımızın duygu ve düşüncelerini yazabilmeleri ve şehitlerimizi rahmetle anabilmeleri için anı hatıra defteri ile Şehitlerimizin bilgilerinin yer aldığı Şehitler Albümü yerleştirdik. Vatandaşlarımızın Şehitler Köşesini ziyaret ederek duygu ve düşüncelerini yazmadaki ilgisi memnuniyet verici. Ayrıca Müdürlüğümüze gelen tüm vatandaşlarımız Şehitler Köşesini her zaman görme ve duada bulunma fırsatı buluyor. Hem bizim hem de vatandaşlarımız adına çok önemli bir anı ve hatıra köşesi oldu." diye konuştu.

rize-emniyet-mudurlugunde-sehit-polis-kosesi-(2).jpg

İsteyen her vatandaşın Emniyet Müdürlüğüne gelerek Şehitler Köşesini ziyaret edebileceklerini kaydeden Aksoy, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yer alan birimin sürekli şehit ailelerini ziyaret ettiklerini ve ihtiyaç duyulması halinde yardımlarını esirgemediklerini kaydederek, bundan sonraki süreçte de şehit ailelerine yönelik ziyaret ve programların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Şu ana kadar 32 şehit meslektaşlarının bulunduğunu ifade eden Aksoy, “İnşallah bunlara 33.’cüsü eklenmez. Bu vesile ile başta ilimizden şehit verdiğimiz evlatlarımız olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimizi saygıyla yad ediyorum." şeklinde konuştu.

Öte yandan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, İl Emniyet Müdürlüğünde oluşturulan Şehit Polis Köşesini ziyaret ederek, anı defterine duygu ve düşüncelerini yazan ilk isim olurken, İl Emniyet Müdürü Aksoy da Vali Bektaş’ın ardından duygu ve düşüncelerini anı defterine aktaran 2. isim oldu.

rize-emniyet-mudurlugunde-sehit-polis-kosesi-(6).jpgrize-emniyet-mudurlugunde-sehit-polis-kosesi-(7).jpgrize-emniyet-mudurlugunde-sehit-polis-kosesi-(8).jpgrize-emniyet-mudurlugunde-sehit-polis-kosesi-(9).jpg

rize-emniyet-mudurlugunde-sehit-polis-kosesi-(3).jpgrize-emniyet-mudurlugunde-sehit-polis-kosesi-(4).jpg